voetbalzone

Update: ‘Kreeg niet het idee dat Ajax Cape Town me graag wilde hebben’

Bart Kruyt14 jun 2011, 15:06
Laatst bijgewerkt: 14 jun 2011, 15:06
Advertentie

Wim van Zwam wordt niet de opvolger van Foppe de Haan bij Ajax Cape Town. De bondscoach van het Nederlands elftal voor spelers onder de negentien jaar was de belangrijkste kandidaat om aan de slag te gaan bij de dochteronderneming van Ajax, maar heeft maandag bedankt voor de interesse. Dat meldt de KNVB via haar website OnsOranje.

Van Zwam kwam op voorspraak van De Haan in beeld bij Ajax Cape Town en reageerde aanvankelijk enthousiast. Zijn aanstelling leek dan ook slechts een formaliteit, maar tijdens de onderhandelingen kwamen beide partijen maar niet tot een akkoord. Gaandeweg namen de twijfels bij Van Zwam toe en uiteindelijk besloot hij zelf de stekker er uit te trekken.

Het is nu onduidelijk wie de volgende kandidaat op het lijstje van Cape Town is: Mart Nooij zou in beeld zijn, maar hij heeft een contract bij de nationale voetbalbond van Mozambique. Cape Town, dat in het afgelopen seizoen net naast de landstitel greep, wil in ieder geval verder met een Nederlandse coach. De Haan wordt bondscoach van Tuvalu.

Update 15:06 uur - ‘Kreeg niet het idee dat Ajax Cape Town me graag wilde hebben’
Wim van Zwam had de mogelijkheid om in de voetsporen te treden van Foppe de Haan, maar de oefenmeester bedankte voor Ajax Cape Town. “Ik had niet meer het juiste gevoel”, laat Van Zwam weten aan OnsOranje. “Drie weken terug had ik nog zoiets van: deze uitdaging zie ik helemaal zitten. Maar na verloop van tijd kreeg ik niet het idee dat Ajax Cape Town me echt graag wilde hebben. De onderhandelingen verliepen steeds moeizamer en de communicatie steeds stroever.”

“Zij wilden de mogelijkheid hebben om na één seizoen de samenwerking te kunnen beëindigen en dat zag ik niet zitten”, gaat Van Zwam verder. “Het staat haaks op hun visie om te bouwen aan een elftal. Een elftal dat tevens niet door mij is samengesteld. Ze bleven bij hun laatste voorstel en kwamen ook nog met zaken aanzetten die ik voor het eerst hoorde. Ik had een krabbel kunnen zetten, maar had simpelweg niet meer het juiste gevoel. En dan moet je het dus niet doen.”

Bezig met laden …