voetbalzone

Update: Kritische Koevermans speelt en helpt ploeg aan langverwachte zege

Matthijs van Laar27 mei 2012, 15:58
Laatst bijgewerkt: 27 mei 2012, 15:58
Advertentie
/

In de Major League Soccer wil het niet echt vlotten met Toronto FC, maar de ploeg van Aron Winter mag zich wel de beste van Canada noemen. In de tweede finalewedstrijd van het Amway Canadian Championship won Toronto met 1-0 van Vancouver Whitecaps en dat was na het 1-1 gelijkspel van de eerste ontmoeting genoeg.

Grote man aan de zijde van de thuisploeg was Reginald Thompson-Lambe. Hij nam de enige treffer van de wedstrijd voor zijn rekening. Spits Danny Koevermans, die eerder nog fors uithaalde naar zijn werkgever, bleef de gehele wedstrijd op de bank. Nick Soolsma mocht twaalf minuten lang zijn kunsten vertonen.

Met name de afwezigheid van Koevermans viel echter op. Hij noemde Toronto FC onlangs ‘het slechtste team ter wereld’. “Er is geen enkele ploeg ter wereld die negen keer op rij heeft verloren”, zei hij, doelend op de prestaties in de Noord-Amerikaanse Major League Soccer. Daar staan Winter en co troosteloos onderaan.

Update 27 mei 15:58 uur - Kritische Koevermans speelt weer en helpt ploeg aan langverwachte zege
FC Toronto heeft na het veroveren van het kampioenschap van Canada ook in de Major League Soccer eindelijk weer eens succes geboekt. Aron Winter zag zijn manschappen ternauwernood winnen van Philadelphia Union. Uitgerekend Danny Koevermans was de matchwinner. De spits zorgde in de 88ste minuut voor de enige treffer van de wedstrijd. Daarmee komt Toronto op drie punten uit tien duels. Dat is nog altijd vijf minder dan Philadelphia Union, dat de op een na laatste plek bezet.

Bezig met laden …