voetbalzone

Update: Kroatië vindt na twee weken nieuwe bondscoach

Thijs Post21 sep 2015, 16:30
Laatst bijgewerkt: 21 sep 2015, 16:30
Advertentie

Kroatië had in de voorbije interlandperiode een reuzenstap richting deelname aan het EK van 2016 kunnen zetten, maar de ploeg speelde gelijk tegen Azerbeidzjan (0-0) en verloor van directe concurrent Noorwegen (2-0). Kroatië is met vijftien punten desondanks zeker nog niet kansloos. Italië heeft er achttien en Noorwegen zestien, maar die landen spelen nog tegen elkaar en Kroatië speelt nog tegen ‘zwakke broeders’ Bulgarije en Malta. Bondscoach Niko Kovac zal die wedstrijden niet meer meemaken, want hij is ontslagen.

voetbalzone

Bondsvoorzitter Davor Suker maakt woensdag aan Reuters bekend dat Kovac, die zelf 83 interlands speelde, door de Kroatische bond is ontslagen. Volgens Suker was het ‘een unaniem besluit’ van het bondsbestuur. Rond de wedstrijden tegen Azerbeidzjan en Noorwegen kwam Kovac frontaal in botsing met sterspeler Luka Modric en de bond heeft dus de kant van de middenvelder van Real Madrid gekozen.

“We zullen gesprekken voeren met mogelijke opvolgers en op 21 september hopen we een kandidaat naar voren te schuiven”, aldus Suker in zijn officiële reactie. Diverse Kroatische media melden dat Ante Cacic, coach van Dinamo Zagreb, de topkandidaat is.

Kovac kende als speler een mooie loopbaan, met zijn beste jaren in de Bundesliga. Hij was actief bij clubs als Hertha BSC, Bayer Leverkusen, Hamburger SV en Bayern München. Na zijn loopbaan ging hij als trainer aan de slag in de opleiding van Red Bull Salzburg. Sinds 2012 was hij werkzaam voor de Kroatische bond; sinds 2013 als bondscoach.

Update 21 september 16.30 uur - Kroatië vindt na twee weken nieuwe bondscoach
Kroatië nam twaalf dagen geleden afscheid van bondscoach Niko Kovac en heeft nu een opvolger gevonden. De Kroatische nationale bond laat maandag weten dat de 61-jarige Ante Cacic, die verscheidene clubs in het land onder zijn hoede had, de rit afmaakt en de taak heeft gekregen de ploeg naar het EK 2016 te leiden. De Kroaten staan derde in Groep H met veertien punten, twee minder dan Noorwegen en vier minder dan Italië. Eigenlijk verzamelde het land een punt meer, maar de UEFA trok een punt af vanwege racistische uitlatingen van de fans in de wedstrijd tegen Italië.

Bezig met laden …