voetbalzone

Update: Kroatische bond heeft opvolger vertrekkende Bilic al gevonden

Daniel Cabot Kerkdijk17 mei 2012, 00:20
Laatst bijgewerkt: 17 mei 2012, 00:20
Advertentie

Slaven Bilic gaat na het EK aan de slag bij Lokomotiv Moskou. De bondscoach van Kroatië heeft maandag voor drie seizoenen getekend in de Russische hoofdstad. De Stoomlocomotieven besloten te breken met de Portugees José Couceiro. Lokomotiv sloot het seizoen zondag op de zevende plaats af en speelt volgend seizoen zodoende geen Europees voetbal.

/

“Ik ben erg blij dat we zo’n goede trainer hebben gecontracteerd”, jubelt voorzitster Olga Smorodskaya op de officiële website. “Bilic is één van de beste coaches in Europa. We hadden concurrentie van diverse clubs, ook uit de Premier League. Bilic leidt dit team ongetwijfeld naar een hoger niveau en zal Lokomotiv succes brengen.” Het is de eerste keer dat Bilic een clubteam gaat trainen.

De 43-jarige Bilic neemt na zes jaar afscheid van de Kroatische nationale ploeg. De voormalig verdediger kende zijn grootste succes bij Vatreni door in de kwalificatiereeks voor het EK 2008 Engeland uit te schakelen. Op het Europese toernooi reikten Bilic en consorten tot de kwartfinale. Kroatië plaatste zich onder leiding van Bilic niet voor het WK van 2010 in Zuid-Afrika. Tijdens het EK is Kroatië in Groep C ingedeeld bij Ierland, Italië en Spanje.

Update 17 mei 00:20 uur - Kroatische bond heeft opvolger vertrekkende Bilic al gevonden
Slaven Bilic neemt na het EK afscheid van de Kroatische ploeg en gaat vervolgens verder bij Lokomotiv Moskou. Inmiddels is duidelijk wie de huidige bondscoach gaat vervangen, namelijk Igor Stimac. Hij zit al twee jaar zonder baan, sinds zijn vertrek bij NK Zagreb in mei 2010, maar mag na het EK weer aan de slag.

Bezig met laden …