voetbalzone

Update: Krol in ieder geval voor twee duels aan de slag bij Tunesië

Gijs Freriks17 sep 2013, 12:20
Laatst bijgewerkt: 17 sep 2013, 12:20
Advertentie
/

Ruud Krol is benoemd tot interim-bondscoach van Tunesië. De 64-jarige Amsterdammer is er de opvolger van Nabil Maâloul, die na de verloren WK-kwalificatiewedstrijd tegen Kaapverdië vertrok. Krol moet de Adelaars van Carthago naar Brazilië zien te leiden. Hij combineert het bondscoachschap met zijn werk bij de nationale topclub CS Sfaxien.

“De voorzitter van Sfaxien, Lotfi Abdennaddher, en bondsvoorzitter Wadii Al Jarii, hebben een akkoord bereikt over Ruud Krol. Hij gaat op interim-basis bij het nationale team aan de slag”, luidt het statement van de bond. Krol is sinds oktober 2012 werkzaam bij Sfaxien. Hij maakte die ploeg vorig seizoen landskampioen. De oud-verdediger was in 1996 ook even bondscoach van Egypte.

Tunesië werd aanvankelijk uitgeschakeld door Kaapverdië, maar dat land werd uitgesloten omdat het een niet speelgerechtigde speler had opgesteld. Hierdoor neemt Tunesië maandag deel aan de loting in Caïro voor de tweede kwalificatieronde. Tunesië kan Burkina Faso, Egypte, Ethiopië, Senegal of Kameroen treffen.

Update 16 september 14.46 uur - Krol: ‘Ze willen me hebben, maar mijn club laat me niet gaan’
Ruud Krol zit in de wachtkamer wat betreft het bondscoachschap van Tunesië. De Nederlander wordt begeerd door de Tunesische bond, maar zijn club CS Sfaxien wil hem nog niet laten gaan. In gesprek met Voetbal International zegt Krol dat hij dolgraag aan de slag wil als bondscoach. “Als mijn club meewerkt dan gaat het om een contract voor twee jaar, tot en met de strijd om de Afrika Cup in 2015. Maar ik heb geen idee of Sfaxien gaat meewerken.” Krol, die een dubbelfunctie niet ziet zitten, laten weten dat hij de voorzitter van zijn club ‘een beetje onder druk’ gaat zetten.

Update 17 september 12.20 uur - Krol in ieder geval voor twee duels aan de slag bij Tunesië
Ruud Krol is dinsdag benoemd tot bondscoach van Tunesië. De voormalig verdediger kan echter nog lang niet dromen van het WK: zijn Tunesische club CS Sfaxien wil de oud-international niet voor langer dan twee duels afstaan, waardoor Krol vooralsnog alleen tijdens de twee WK-play-offs tegen Kameroen de leiding krijgt over de Tunesische ploeg. Dat meldt Voetbal International.

Bezig met laden …