voetbalzone

Update: Kubik ziet oproep voor Slowakije als 'beloning voor goede spel'

Bart Kruyt10 nov 2010, 13:48
Laatst bijgewerkt: 10 nov 2010, 13:48
Advertentie

Frantisek Kubik wordt beloond voor zijn uitstekende prestaties in het eerste elftal van ADO Den Haag. De vleugelaanvaller, bezig aan zijn eerste seizoen in Nederland, is voor het eerst opgenomen in de Slowaakse selectie. Dat meldt RTV West.

Volgens het regionale medium kreeg Kubik het goede nieuws woensdag telefonisch te horen. Slowakije oefent volgende week in eigen huis tegen Bosnië-Herzegovina en Kubik hoopt in dit duel zijn eerste speelminuten voor zijn vaderland te mogen maken.

De 21-jarige aanvaller kwam deze zomer over van AS Trencín, waar Tsheu La Ling de touwtjes in handen heeft. Kubik kwam in de Eredivisie tot dusver tot dertien competitiewedstrijden, waarin hij zes keer wist te scoren.

Update 14:48 uur - Kubik ziet uitnodiging voor Slowakije als 'beloning voor goede spel'
Frantisek Kubik is dolgelukkig met zijn eerste uitnodiging voor het Slowaakse elftal. "In het verleden heb ik wel voor vertegenwoordigende jeugdelftallen gespeeld, maar dat ik nu word opgeroepen voor het échte Slowakije is een droom van me", aldus Kubik tegen Voetbal International. "Ik zie het als de beloning voor een goede eerste periode bij ADO Den Haag. Het feit dat iedereen de ploeg van Slowakije kent sinds het afgelopen WK in Zuid-Afrika maakt de eer voor mij nog groter."

Bezig met laden …