voetbalzone

Update: Kuipers: ‘Een enorme eer dat we deze wedstrijd mogen leiden’

Daniel Cabot Kerkdijk24 aug 2011, 17:04
Laatst bijgewerkt: 24 aug 2011, 17:04
Advertentie

Ofschoon Ibrahim Afellay geblesseerd is en vrijdag niet kan aantreden in de strijd om de Europese Super Cup tussen Barcelona en FC Porto, staat er in Monaco toch een Nederlander op het veld. De UEFA heeft Bjorn Kuipers aangesteld om het duel in het Prinsendom te fluiten, zo schrijft De Telegraaf.

/

De 38-jarige Kuipers wordt in Monaco geassisteerd door Erwin Zeinstra en Berry Simons. Bas Nijhuis treedt aan als vierde man. Richard Liesveld en Danny Makkelie, die zaterdag blunderde met zijn strafschop bij het duel tussen Vitesse en FC Utrecht, staan bij de achterlijn als vijfde en zesde official. Kuipers floot afgelopen seizoen de halve finale van de Europa League tussen FC Porto en Villarreal.

Rene Temmink was de laatste Nederlander in 2005, toen hij de finale tussen de winnaar van de Champions League (Liverpool) en de winnaar van de UEFA Cup (CSKA Moskou) floot. Dick Jol was in 2001 de laatste Nederlander die een Europese finale floot: de Champions League-finale tussen Bayern München en Valencia.

Update 17:04 uur - Kuipers: ‘Een enorme eer dat we deze wedstrijd mogen leiden’
Scheidsrechter Bjorn Kuipers mag vrijdag de Europese Super Cup tussen Barcelona en FC Porto fluiten. “Het is voor ons een prachtig begin van een Europees voetbalseizoen”, laat de 38-jarige Kuipers in een reactie weten aan De Telegraaf. “Ik vind het een enorme eer dat we deze wedstrijd mogen leiden en vanzelfsprekend hopen we op een spannende, sportieve avond.”

Bezig met laden …