voetbalzone

Update: Laagvlieger bedenkt zich en stelt alsnog nieuwe hoofdcoach aan

Daniel Cabot Kerkdijk13 feb 2012, 21:20
Laatst bijgewerkt: 13 feb 2012, 21:20
Advertentie

Sporting Gijón gaat met onmiddellijke ingang op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. De Primera División-club meldt dinsdagmiddag via de officiële kanalen dat Manolo Preciado niet langer voor de selectie van de noorderlingen staan. De 54-jarige Preciado wordt verantwoordelijk gehouden voor de sportieve malaise in de huidige voetbaljaargang.

/

Preciado stond al sinds de zomer van 2006 in El Molinón onder contract. In het seizoen 2007/08 promoveerden de Asturiërs naar de Primera División, waar men eigenlijk altijd in het rechterrijtje eindigde. Na de 5-1 nederlaag van zondag tegen Real Sociedad vond het bestuur het echter tijd voor maatregelen. Alleen Real Zaragoza heeft minder punten dan de club uit Gijón: achttien om twaalf.

Míchel lijkt het takenpakket van Preciado over te nemen. De ex-coach van Getafe zou favoriet zijn voor de functie. Sporting Gijón is al club nummer zeven die dit seizoen van trainer wisselt. Eerder kozen Real Mallorca, Racing Santander, Villarreal, Atlético Madrid, Real Zaragoza en Granada voor een frisse wind.

Update 7 februari 17:00 uur - Degradatiekandidaat laat assistent-trainer seizoen afmaken
Sporting Gijón heeft de opvolger van de eind januari ontslagen Manolo Preciado in de eigen technische staf gevonden. De nummer negentien van de Primera División (alleen Real Zaragoza staat nog lager) maakt dinsdag bekend dat Inaki Tejada het seizoen zal afmaken als interim-trainer. Tejada was de assistent van Preciado en stond afgelopen zondag al voor de ploeg die met 1-1 gelijkspeelde tegen Osasuna. Aankomend weekend wacht de zware uitwedstrijd bij Valencia.

Update 13 februari 22:20 uur - Laagvlieger bedenkt zich en stelt alsnog nieuwe hoofdcoach aan
Sporting Gijón zou het seizoen afmaken met Inaki Tejada als interim-trainer, maar heeft toch anders besloten. De nummer negentien van de Primera División geeft maandagavond te kennen Javier Clemente te hebben aangesteld als nieuwe hoofdtrainer. De 61-jarige Spanjaard zat sinds zijn ontslag als bondscoach van Kameroen alweer een kleine vier maanden thuis. Maandag presenteren de Asturiërs de nieuwe keuzeheer. Clemente tekent een contract tot het einde van dit seizoen.

Bezig met laden …