voetbalzone

Update: Landskampioen Hongarije strikt Portugees Sousa als trainer

Bart Kruyt15 mei 2011, 21:15
Laatst bijgewerkt: 15 mei 2011, 21:15
Advertentie

Videoton FC Fehervar heeft woensdagavond geschiedenis geschreven. De ploeg was vorig seizoen al dichtbij de eerste Hongaarse landstitel ooit, maar verloor toen op de laatste speeldag van Gyor, waardoor Debreceni er met het kampioenschap vandoor ging. Woensdagavond maakte Videoton de fout uit het verleden goed en kroonde het zich alsnog tot landskampioen.

De ploeg van Gyorgy Mezey won woensdagavond met 3-1 van Paks: de openingstreffer van Nemanja Nikolic werd weliswaar nog ongedaan gemaakt door Miroslav Grumic, maar treffers van Attila Polonkai en Denes Szakaly in het laatste kwartier zorgden ervoor dat de champagne alsnog ontkurkt kon worden. Met nog twee duels te gaan heeft Videoton nu acht punten meer dan achtervolger Paks.

Videoton, dat in het seizoen 1984/85 nog de UEFA Cup-finale bereikte maar in de eindstrijd verloor van Real Madrid, mag niet te lang feestvieren na het eerste kampioenschap uit de historie: volgende week wacht immers de kans om de dubbel te pakken, als de ploeg in de finale van de Hongaarse beker uitkomt tegen Kecskemét.

Update 21:15 uur - Landskampioen Hongarije strikt Portugees Sousa als trainer
Paulo Sousa staat met ingang van komend seizoen voor de selectie van Videoton FC, dat zich deze maand voor het eerst tot landskampioen van Hongarije liet kronen. De veertigjarige oefenmeester uit Portugal is de opvolger van György Mezey, die wordt bedankt voor de bewezen diensten. Sousa was eerder werkzaam bij Queens Park Rangers, Swansea City en Leicester City.

Bezig met laden …