voetbalzone

Update: Larsson maakt comeback en staat met zoon binnen de lijnen

Bart Kruyt19 jun 2013, 21:30
Laatst bijgewerkt: 19 jun 2013, 21:30
Advertentie

Henrik Larsson staat voor een terugkeer op de velden. De Zweedse voetballegende speelde vier jaar geleden zijn laatste wedstrijd in het betaalde voetbal, maar zal volgens Aftonbladet woensdag meedoen in een duel van Högaborg. Larsson begint naar verwachting op de bank, terwijl zijn vijftienjarige zoon Jordan lijkt te gaan starten tegen Tenhult.

/

Vader en zoon Larsson speelden (logischerwijs) nog nooit met elkaar samen, maar daar zou dus verandering in kunnen gaan komen. Högaborg speelt in de Division 2, het vierde niveau van Zweden, en heeft te maken met diverse blessuregevallen in de voorhoede. Henrik Larsson heeft zelf aangeboden om de club uit de brand te helpen: ook omdat hij graag eens met zijn zoon zou willen samenspelen.

De 41-jarige Larsson begon zijn loopbaan bij Högaborg en belandde via Helsingborg bij Feyenoord, waar hij vier jaar bleef. Vervolgens zette de Zweed zijn carrière voort bij Celtic en later speelde hij nog voor Barcelona, Manchester United en opnieuw Helsingborg. Larsson kwam in totaal tot 772 officiële wedstrijden, waarin hij 434 keer wist te scoren. In het shirt van de Zweedse ploeg speelde hij 106 interlands.

Update 19 juni 21:30 uur - Larsson maakt comeback en staat met zoon binnen de lijnen
Henrik Larsson heeft woensdag zijn comeback op het voetbalveld gemaakt. De oud-aanvaller speelde de laatste tien minuten van het duel tussen zijn werkgever Högaborgs BK en Tenhults IF. Scoren deed Larsson niet, maar hij stond wel samen met zijn vijftienjarige zoon Jordan binnen de lijnen. De vijftienjarige Zweed zorgde voor het laatste doelpunt in de 4-2 overwinning.

Bezig met laden …