voetbalzone

Update: Lazio meldde zich nog niet bij Ajax voor aanvaller

Erik van Dam09 jul 2015, 22:44
Laatst bijgewerkt: 09 jul 2015, 22:44
Advertentie

Real Sociedad zocht Ricardo Kishna een paar dagen geleden op in Amsterdam voor een gesprek over zijn toekomst, maar erg enthousiast werd de buitenspeler daar niet van. Het eveneens geïnteresseerde Lazio kan hem echter wél bekoren, meldt La Repubblica. De Italiaanse krant claimt donderdagavond dat Kishna positief staat tegenover een transfer van Ajax naar Rome en geeft aan dat Lazio tot vier miljoen euro zou willen betalen aan Ajax.

voetbalzone

Kishna laat zich zakelijk bijstaan door Mino Raiola. Voordat hij überhaupt een profcontract tekende bij Ajax ging er al heel wat tijd voorbij en ook in de periode daarna was het vaak stroef tussen de aanvaller en de club. Raiola liet geen mogelijkheid onbenut om aan te geven dat zijn cliënt beter af zou zijn buiten Ajax en sloot niet uit dat hij Kishna voortijdig ergens anders onder zou brengen. Dat moment lijkt nu te naderen.

Voorzitter Claudio Lotito en technisch directeur Igli Tare zijn gecharmeerd van Kishna, wiens contract bij Ajax over een jaar ten einde loopt. Men zou tot een vergoeding van vier miljoen euro willen gaan voor de aanvaller, een bedrag waarmee Ajax misschien wel genoegen neemt. De club is geïnteresseerd in Pione Sisto van FC Midtjylland en die moet zo’n zeven à acht miljoen euro kosten. Als Kishna weggaat is de helft van Sisto’s transferbedrag al binnen. La Repubblica brengt overigens nog meer spelers in verband met Lazio.

De club die Edson Braafheid, Stefan de Vrij en Wesley Hoedt al onder contract heeft staan blijft ook fan van Jordy Clasie en bovendien wordt Klaas-Jan Huntelaar ook nog altijd gezien als een interessante aanwinst. Hij heeft nog een doorlopend contract bij Schalke 04 en speelde in de Serie A eerder bij AC Milan. Dat Lazio zo met Nederlandse voetballers bezig is heeft mede te maken met de aanwezigheid van Joop Lensen: hij is hoofd opleidingen in Rome. Lensen werkte in eigen land voor AZ en deed later ervaring op bij Fenerbahçe. Sinds mei is hij in dienst bij Lazio en dat is te merken. Eerder werd PSV-linksback Jetro Willems al genoemd en donderdagochtend nog Ajax-linksback Nicolai Boilesen.

Update 9 juli 22.44 uur - Lazio meldde zich nog niet bij Ajax voor aanvaller
De belangstelling van Lazio voor Ricardo Kishna is nog verre van concreet. Voetbal International meldt donderdagavond dat de Romeinen zich nog niet bij Ajax hebben gemeld. Kishna zou ook gevolgd worden door Real Sociedad.

Bezig met laden …