voetbalzone

Update: Leonardo heeft laatste wedstrijd voor NAC Breda gespeeld

Bart Kruyt23 feb 2012, 10:22
Laatst bijgewerkt: 23 feb 2012, 10:22
Advertentie

NAC Breda lijkt definitief van Leonardo te zijn verlost. De aanvaller maakt dit seizoen af op huurbasis bij Red Bull Salzburg, dat de mogelijkheid heeft om de Braziliaan definitief binnen te halen. Volgens Omroep Brabant heeft Salzburg woensdag schriftelijk laten weten dat zij graag van die optie gebruik wil maken en Leonardo dus langer in Oostenrijk wil houden.

/

NAC ontvangt daar geen transfersom voor. Het contract van de 28-jarige Leonardo in Breda loopt weliswaar nog tot 2013 door, maar NAC wil de aanvaller graag van de loonlijst halen, omdat hij te duur is. Daarom hebben de Brabanders Salzburg de mogelijkheid gegeven om de voormalig speler van Feyenoord en Ajax na dit seizoen transfervrij binnen te halen.

Salzburg wil van die gelegenheid gebruiken en dat is geen verrassing. Leonardo doet het prima in Oostenrijk en Ricardo Moniz gaf de grillige dribbelaar zelfs de aanvoerdersband in de Europese wedstrijd van afgelopen donderdag tegen Metalist Kharkiv. Deze donderdag volgt de return, maar Salzburg lijkt na de 0-4 nederlaag in eigen huis kansloos voor de volgende ronde.

Update 23 februari 11:22 uur - Leonardo heeft laatste wedstrijd voor NAC Breda gespeeld
Leonardo keert na dit seizoen inderdaad niet meer terug naar NAC Breda. Algemeen directeur Ed Busselaar maakt aan BN/De Stem bekend dat er een overeenkomst is bereikt met Red Bull Salzburg, dat Leonardo transfervrij zal binnenhalen. "De winst is dat we niet meer bang hoeven zijn dat we volgend seizoen zijn salaris moeten betalen indien er zich geen club gemeld had voor Leonardo", verduidelijkt Busselaar. Leonardo speelde in twee periodes 73 competitieduels voor NAC.

Bezig met laden …