voetbalzone

Update: Lichaam geborgen uit gevonden vliegtuigwrak Emiliano Sala

Tim Siekman07 feb 2019, 08:08
Laatst bijgewerkt: 07 feb 2019, 08:08
Advertentie

In het wrak van het vliegtuig dat Emiliano Sala vervoerde, bevindt zich een lichaam, zo heeft de Britse Luchtvaartinspectie bekendgemaakt. De Argentijnse aanvaller werd twee weken geleden vervoerd met een vliegtuig richting Engeland toen het toestel van de radar verdween. Het wrak werd zondag tijdens een zoekactie gevonden op een diepte van circa 63 meter in Het Kanaal. Het is nog onduidelijk of het lichaam van Sala of dat van piloot David Ibbotson is gevonden.

Na de verdwijning van het toestel werd er in eerste instantie een grote zoekactie op poten gezet door de Engelse kustwacht. Nadat de zoekactie na een paar dagen was gestaakt, is er via een crowdfundingsactie genoeg geld binnengehaald voor de familie om een aantal experts in de hand te nemen om alsnog verder te zoeken. De nieuwe actie staat onder leiding van oceaanwetenschapper en scheepswrakkenjager David Mearns, die zich genoodzaakt voelde om te helpen na de oproep van de familie van Sala.

“Ze wachten wanhopig op de berging van het vliegtuig, voor hen de enige manier om antwoord te krijgen op de vragen waarmee ze zitten”, aldus Mearns bij de BBC eerder op de maandag. Zondag werd de Piper Malibu gevonden. Het wrak werd geïdentificeerd met behulp van een onderwaterrobot voorzien van verlichting en camera's. Het onderzoeksteam is nu in gesprek met de politie en de families over de wijze waarop het proces moet worden vervolgd.

Sala maakte in de week voor de verdwijning van het vliegtuig voor zeventien miljoen euro een recordtransfer van FC Nantes naar Cardiff City. De aanvaller was, voordat hij zich aan zou sluiten bij zijn nieuwe werkgever, teruggekeerd naar Frankrijk om afscheid te nemen van zijn voormalig ploeggenoten. Op de terugweg naar Engeland sloeg het noodlot toe en verdween het toestel boven Het Kanaal van de radar.

Update 7 februari 9.08 uur - Lichaam geborgen uit gevonden vliegtuigwrak Emiliano Sala
Het onderzoeksteam van de Britse organisatie van vliegtuigongelukken (AAIB) is erin geslaagd een lichaam te bergen vanuit het gevonden vliegtuig op de bodem van Het Kanaal. Het is nog altijd niet duidelijk of het om het lichaam van Emiliano Sala of de piloot gaat. Zondag werd het vliegtuig gevonden met daarin een lichaam. Het bergen van het vliegtuig laat door de zware weersomstandigheden nog op zich wachten.

Bezig met laden …