voetbalzone

Update: Lippi komt terug op beslissing en verlengt contract in China

Thijs Post28 feb 2014, 11:48
Laatst bijgewerkt: 28 feb 2014, 11:48
Advertentie

Marcello Lippi vindt het na het huidige seizoen mooi geweest wat betreft het clubvoetbal. De 65-jarige oefenmeester is momenteel nog de eindverantwoordelijke bij Guangzhou Evergrande in China, maar na het voetbaljaar neemt hij afscheid van de Aziatische vereniging.

voetbalzone

“Na het seizoen stop ik met het trainen van clubteams”, verklapt de Italiaan in gesprek met Marca. “Ik zou graag een nationale ploeg willen coachen, misschien wel de nationale ploeg van China. De behoefte om iedere dag op het veld te staan heb ik echter niet meer.” Lippi was in het verleden al bondscoach van Italië en in 2006 pakte hij de wereldtitel.

Ook als clubtrainer is Lippi bezig aan een fantastische loopbaan. De oefenmeester werd met Juventus vijf keer kampioen van Italië, hij won de Champions League en tal van andere prijzen. Ook bij Guangzhou Evergrande presteert hij uitstekend met twee landstitels op rij.

Update 28 februari 12.48 uur - Lippi komt terug op beslissing en verlengt contract in China
Marcello Lippi kondigde aan dat hij na dit seizoen zou stoppen met het trainen van een clubteam, maar de Italiaanse kampioenenmaker is op andere gedachten gebracht. Guangzhou Evergrande maakt vrijdag bekend dat het contract van Lippi met drie jaar is verlengd, tot de zomer van 2017.

Bezig met laden …