voetbalzone

UPDATE: Littbarski mag toch in Iran blijven

09 okt 2008, 09:42
Laatst bijgewerkt: 09 okt 2008, 09:42
Advertentie
De Iraanse topclub Saipa heeft zich ontdaan van coach Pierre Littbarski. De voormalig Duits international werd eind juli aangesteld door de ambitieuze club, maar kon de hoge verwachtingen nooit waarmaken. Iets meer dan twee maanden later zit hij alweer zonder club.

Littbarski, die in de jaren ’80 liefst 73 interlands speelde voor Duitsland, werd afgelopen zomer aangesteld als opvolger van de Iraanse voetbalheld Ali Daei, die zelf aan de slag ging als bondscoach van het land. Met drie punten uit zeven duels kende Saipa een beroerde start, en staat het zelfs laatste in de hoogste voetbalafdeling die het land rijk is.

Ook internationaal verliep niet alles naar wens. Zo werd de ploeg in de Aziatische tegenhanger van de Champions League uitgeschakeld door het Oezbeekse Bonyodkor. Wie Littbarski op moet volgen is nog onbekend.

UPDATE 11.00
In tegenstelling tot eerdere berichten meldt het Duitse Sportbild dat Littbarski toch gewoon aan mag blijven bij Saipa. Wel zal hij in de toekomst twee Iranese assistent-coaches naast hem moeten dulden, die hem helpen bij het coachen van zijn elftal. Met name de communicatie tussen de Duitser en zijn spelers zou niet optimaal verlopen.
Bezig met laden …