voetbalzone

Update: Liverpool bevestigt nieuw contract voor 'kleine magiër'

Bart Kruyt03 feb 2015, 14:10
Laatst bijgewerkt: 03 feb 2015, 14:10
Advertentie

Liverpool hield zich rustig op de winterse transfermarkt, maar heeft binnenkort toch nog goed nieuws voor de supporters. Philippe Coutinho, die twee jaar geleden werd overgenomen van Internazionale, staat namelijk op het punt om zijn contract op Anfield te verlengen. Volgens verschillende Engelse media gaat de aanvallende middenvelder tot medio 2020 bijtekenen.

voetbalzone

De 22-jarige Coutinho is een belangrijke basisspeler in het elftal van Brendan Rodgers en leverde afgelopen weekend nog beide assists in de 2-0 overwinning op West Ham United. "Hij presteert op een erg hoog niveau en het is prachtig om dat te zien, want hij is een kleine magiër met de bal", zegt Rodgers. "Als hij zich blijft verbeteren, dan kan hij een speler van wereldklasse worden."

Coutinho scoorde dit seizoen pas twee keer en dat is volgens Rodgers wel een verbeterpunt, maar geen groot probleem. "Kijk naar Luka Modric: die scoort ook niet vaak, maar is toch een wereldspeler", aldus de coach. "Phil weet dat hij meer moet scoren, maar het is niet het einde van de wereld als hij aan het einde van het seizoen niet op twintig doelpunten staat. Hij is op een andere manier belangrijk voor het team."

Update 3 februari 15.10 uur - Liverpool bevestigt nieuw contract voor 'kleine magiër'
De Engelse media hadden het aan het juiste eind: Philippe Coutinho blijft inderdaad langer aan Liverpool verbonden. The Reds maken dinsdagmiddag op de website van de club bekend dat 'de kleine magiër' zijn contract op Anfield heeft verlengd. "Ik ben hier heel blij mee", zegt Coutinho. "Het is voor mij een droom om voor deze club te spelen en dit nieuwe contract betekent veel voor mij. Liverpool heeft me de kans gegeven om wedstrijden te spelen, ook al speelde ik niet veel bij mijn vorige club. De fans hebben mij altijd gesteund en Liverpool voelt als een grote familie."

Bezig met laden …