voetbalzone

Update: Liverpool komt voor de derde keer op slotdag met transfernieuws

Bart Kruyt02 sep 2013, 12:10
Laatst bijgewerkt: 02 sep 2013, 12:10
Advertentie

Liverpool wil deze maandag nog minstens drie nieuwe spelers contracteren en heeft de eerste van dit trio officieel binnen. The Reds maken op de website van de club melding van de komst van Tiago Ilori, die is overgenomen van Sporting Portugal en zijn handtekening heeft gezet onder een meerjarig contract. Mamadou Sakho (Paris Saint-Germain) en Victor Moses (Chelsea) moeten nog volgen.

/

Ilori was zondag samen met Sakho en Moses al aanwezig bij de topper tussen Liverpool en Manchester United, die de thuisploeg met 1-0 wist te winnen. Na afloop van de wedstrijd bevestigde Brendan Rodgers dat het de bedoeling is dat de drie spelers maandag gepresenteerd zullen worden en de transfer van de twintigjarige Ilori is als eerste afgerond.

De verdediger is de zesde zomeraanwinst van de koploper van de Premier League, na Kolo Touré, Iago Aspas, Luis Alberto, Simon Mignolet en Aly Cissokho. "Het is altijd een droom van me geweest om in de Premier League te spelen", zegt Ilori, een Portugees jeugdinternational, die echter in Londen werd geboren. "Ik wil zoveel mogelijk wedstrijden spelen en ik zal mijn best doen om het team te helpen." Ilori werd ook nog in verband gebracht met PSV, maar gaat dus naar Engeland. Liverpool betaalt 7,5 miljoen euro voor Ilori en Sporting krijgt 25 procent van een eventuele volgende transfersom.

/

Update 10.12 uur - Liverpool zit niet stil en doet ook zaken met Paris Saint-Germain
Na Tiago Ilori heeft Liverpool maandag ook Mamadou Sakho vastgelegd. De 23-jarige verdediger heeft zijn handtekening gezet onder een meerjarige verbintenis, zo meldt Liverpool via de officiële kanalen. Over de transfersom doet men geen mededelingen, maar vermoedelijk gaat het om een bedrag rond de twintig miljoen euro. “Ik vind het fantastisch om hier te zijn, ik kijk uit naar mijn eerste wedstrijd voor deze club”, aldus de veertienvoudig Frans international.

Sakho doorliep de jeugdopleiding van Paris Saint-Germain en hij debuteerde al in 2007. In totaal speelde hij 201 officiële wedstrijden voor de club uit de Franse hoofdstad, waar hij de voorbije periode minder aan spelen toekwam. Sakho leed onder de concurrentiestrijd met onder anderen Thiago Silva en Alex en hij wilde met het oog op het WK van 2014 een garantie op speelminuten. Die garantie lijkt hij te krijgen van Liverpool. Sakho is de zevende aanwinst van Liverpool deze zomer.

/

Update 12.10 uur - Liverpool komt voor de derde keer op slotdag met transfernieuws
Liverpool heeft voor de derde keer zaken gedaan op de laatste dag van de transferperiode. The Reds, trotse koploper van de Premier League, nemen Victor Moses voor een seizoen over van Chelsea. Het vertrek van Moses bij de Londenaren is geen verrassing, want Chelsea versterkte zich eerder in de zomer met diverse andere middenvelders en Moses was overbodig geworden. Van een definitief vertrek bij Chelsea is nog geen sprake, want de 22-jarige Nigeriaan trekt op huurbasis naar Anfield.

“Het doel is om ons in de top vier te spelen en om ons op die manier te plaatsen voor de Champions League”, laat een blije Moses weten via de officiële kanalen van zijn nieuwe club. “Liverpool heeft veel topspelers, ze winnen wedstrijden en creëren kansen. Ik vind het geweldig om hier te zijn.” Chelsea nam Moses in augustus 2012 over van Wigan Athletic. In totaal speelde hij 42 officiële wedstrijden (10 doelpunten) bij the Blues. Moses is na Tiago Ilori en Mamadou Sakho de derde Liverpool-aanwinst van de maandag en de achtste in totaal deze zomer.

Bezig met laden …