voetbalzone

Update: ‘Liverpool weigert transferverzoek Coutinho per e-mail’

Dominic Mostert11 aug 2017, 15:40
Laatst bijgewerkt: 11 aug 2017, 15:40
Advertentie

Philippe Coutinho heeft een officieel transferverzoek ingediend bij Liverpool, zo melden Sky Sports en de BBC vrijdagmiddag. Dat nieuws wordt door zijn club ontkend. Het vermeende transferverzoek volgt op een statement van clubeigenaar Fenway Sports Group, waarin stond dat biedingen op Coutinho niet in overweging genomen zouden worden. Volgens de club staat vast dat Coutinho na 31 augustus nog speler van Liverpool is, maar daar lijkt de spelmaker zelf heel anders over te denken. Barcelona heeft het op de Braziliaan voorzien.

Coutinho ligt nog vijf seizoenen vast bij Liverpool, maar heeft zijn zinnen gezet op een transfer naar Camp Nou. Volgens de sportzender is Barcelona de enige club waarvoor Coutinho zijn huidige werkgever wil verlaten. Tot dusver hebben de Spanjaarden twee vergeefse biedingen uitgebracht. Zo’n drie weken geleden werd een bod van 80 miljoen euro afgewezen door Liverpool, waarna Barça zich meldde met 85 miljoen plus 15 miljoen aan bonussen. Ook dat bracht the Reds niet op andere gedachten.

De 25-jarige Coutinho werd vierenhalf jaar geleden voor tien miljoen euro overgenomen van Internazionale en groeide op Anfield uit tot een dragende kracht. Vorig seizoen was hij nog goed voor dertien doelpunten in de Premier League. Barcelona ziet in de spelmaker een opvolger voor Andrés Iniesta, terwijl hij ook op de vrijgekomen positie van Neymar zou kunnen spelen. Ousmane Dembélé van Borussia Dortmund geldt als een andere kandidaat om naar Barcelona te komen.

Update 11 augustus 15.40 uur - 'Liverpool weigert transferverzoek Coutinho per e-mail'
Liverpool heeft het transferverzoek van Philippe Coutinho afgewezen, meldt de BBC. Volgens de Britse omroep maakte de aanvallende middenvelder zijn vertrekwens per e-mail kenbaar, waarna hij een mail terugkreeg met de boodschap dat Liverpool hem niet wil verkopen. Eerder liet eigenaar Fenway Sports Group al weten dat van een transfer geen sprake zal zijn.

Bezig met laden …