voetbalzone

Update: Lukaku wil vaker trainen op samenwerking met Benteke

Erik van Dam19 nov 2013, 08:05
Laatst bijgewerkt: 19 nov 2013, 08:05
Advertentie

De nationale ploeg van België incasseerde donderdagavond de eerste nederlaag in een interland sinds precies een jaar. Colombia was te sterk (0-2) en zette de Rode Duivels weer even met beide benen op de grond. Bondscoach Marc Wilmots waarschuwde van tevoren al voor de kracht van de Colombianen en kreeg gelijk. Ook trok hij een belangrijke les uit de oefeninterland.

/

De tandem Romelu Lukaku-Christian Benteke voorin werkt niet, concludeert Wilmots. “Voilà. Ik ben blij dat jullie het ook hebben gezien”, liet hij het journaille weten. “Ik wilde het proberen, maar zag al snel dat het niets ging worden. Daarom wisselde ik Benteke. Maar dat was niet het grootste probleem na de rust”, analyseerde de bondscoach van België in gesprek met Het Nieuwsblad.

Jan Vertonghen zei na de wedstrijd dat het achterin zoeken was. “Colombia is een heel goed team”, wist ook de verdediger van Tottenham Hotspur. “We hadden moeite met de lopende mensen. Bovendien waren we hun spel niet gewoon. Het was allemaal heel onvoorspelbaar”, sprak de mandekker aan Het Laatste Nieuws. Dinsdag speelt België tegen Japan.

Update 19 november 09.05 uur - Lukaku wil vaker trainen op samenwerking met Benteke
Volgens Marc Wilmots werkt de tandem Romelu Lukaku-Christian Benteke niet, maar Lukaku is van mening dat er vaker geëxperimenteerd moet worden. "Vorige week tegen Colombia moest Christian er snel af na mijn invalbeurt en daarom speelden we maar even samen", zegt de spits tegen Sporza. "Als het aan mij ligt, trainen we vaker op ons positiespel. Naast het veld hebben we een goede band, nu moeten we nog een automatisme kweken binnen de lijnen."

Bezig met laden …