voetbalzone

Update: Maatregelen tegen Vojvodina na bizar einde Servische bekerfinale

Bart Kruyt12 mei 2011, 19:18
Laatst bijgewerkt: 12 mei 2011, 19:18
Advertentie

De bekerfinale in Servië duurde woensdagavond niet langer dan ruim tachtig minuten. Partizan Belgrado verdedigde een 2-1 voorsprong tegen Vojvodina Novi Sad en leek die marge te verspelen, maar de vermeende gelijkmaker werd afgekeurd wegens onduidelijke redenen. Coach Zoran Milinkovic was woedend en toen hij even later zag dat zijn ploeg ook nog eens geen penalty kreeg, gaf hij zijn spelers de opdracht om het veld te verlaten.

Partizan was kort voor het vierde doelpunt van de avond op voorsprong gekomen door een benutte strafschop van Zvonimir Vukic, die echter wel heel erg gemakkelijk was gegeven. Toen scheidsrechter Slobodan Veselinovic even later ook nog een doelpunt van Vojvodina onterecht afkeurde en kort hierna geen strafschop wenste te geven, was de maat vol voor de underdog. Partizan probeerde haar tegenstander er nog van te overtuigen om verder te spelen, maar de spelers van Vojvodina lieten zich niet overhalen en wandelden het veld af.

Scheidsrechter Veselinovic deed ook nog een poging om Vojvodina terug op het veld te krijgen, maar omdat de ploeg weigerde besloot de arbiter om het duel dan maar af te fluiten. De spelers kwamen ook niet terug om hun zilveren medailles op te halen, waardoor Partizan haar derde Servische beker slechts aan de 10.000 eigen supporters kon presenteren.

Update 19:18 uur - Maatregelen tegen Vojvodina na bizar einde Servische bekerfinale
De Servische voetbalbond FSS zit enorm met de actie van Vojvodina Novi Sad in de maag. De club liep woensdag in de bekerfinale van het veld omdat het vond dat de scheidsrechter niet onpartijdig floot. “We ondernemen disciplinaire actie tegen de club, de technische staf, de officials en de spelers”, tekent persbureau Reuters op na een verklaring van de bond. “Het gebeurde is een schandaal. We hebben nog nooit zoiets gezien in de 63-jarige historie van de competitie. De FSS heeft de kracht en de capaciteit om het probleem en de individuen aan te pakken.”

Bezig met laden …