voetbalzone

Update: ‘Maestro van Praag’ moet Cagliari behoeden voor degradatie

Erik van Dam09 mrt 2015, 18:10
Laatst bijgewerkt: 09 mrt 2015, 18:10
Advertentie

De trainersloopbaan van Gianfranco Zola komt nog niet echt van de grond. De oud-aanvaller stond van 2008 tot 2010 voor de groep bij West Ham United, maar werd vlak voor het einde van het seizoen 2009/10 op straat gezet. Daarna werkte hij anderhalf jaar bij Watford en in december jongstleden stelde Cagliari hem aan. Na amper drie maanden is Zola echter al ontslagen.

voetbalzone

Cagliari deelt maandag via de officiële kanalen mee dat de 48-jarige Zola vertrokken is. Zaterdag verloren i Rossoblù voor de vijfde keer in de laatste zeven wedstrijden: uit bij Sampdoria ging de club met 2-0 ten onder. De leiding van Cagliari heeft geen geloof meer in een ommekeer onder Zola en heeft hem daarom weggestuurd.

Italiaanse media stellen nu, dat Zdenek Zeman mogelijk terugkeert aan het roer. De ervaren Tsjech werd in december juist aan de kant gezet, waarna Zola ten tonele verscheen. Destijds stond Cagliari op plaats achttien in de Serie A en dat staat het nu nog steeds. In tien wedstrijden haalde Zola acht punten met de club.

Update 9 maart 19.10 uur - ‘Maestro van Praag’ moet Cagliari behoeden voor degradatie
Zdenek Zeman is terug bij Cagliari. De 67-jarige Italiaanse Tsjech werd in december ontslagen op Sardinië, maar is nu de opvolger van Gianfranco Zola. Cagliari staat met twintig punten op de achttiende plaats in de Serie A en de achterstand op het veilige Atalanta bedraagt vier punten. Zeman, die ook wel Il Maestro di Praga wordt genoemd, was eerder werkzaam bij onder meer AS Roma en Fenerbahçe.

Bezig met laden …