voetbalzone

Update: Málaga bevestigt vertrek van Santa Cruz naar Mexico

Daniel Cabot Kerkdijk29 dec 2014, 17:33
Laatst bijgewerkt: 29 dec 2014, 17:33
Advertentie

Roque Santa Cruz laat Europa achter zich. De aanvaller speelde zondag tegen Elche zijn laatste wedstrijd voor Málaga en is op weg naar Cruz Azul. De club uit Mexico, die deze maand op het WK voor clubteams actief was, betaalt ongeveer een half miljoen euro.

voetbalzone

Santa Cruz, 33 jaar, ondergaat een dezer dagen een medische keuring in Mexico alvorens hij zijn handtekening onder een contract zet. De aanvaller uit Paraguay wordt een van de best betaalde voetballers van Mexico, met een jaarsalaris van ongeveer 1,6 miljoen euro. Dat is 326.000 euro meer dan Ronaldinho per annum opstrijkt bij Querétaro.

Santa Cruz startte zijn loopbaan in Europa op achttienjarige leeftijd, bij Bayern München. In de zomer van 2007 vertrok de aanvaller naar Engeland, waar hij de clubkleuren van Blackburn Rovers en Manchester City verdedigde. Tussendoor werd hij uitgeleend aan Real Betis. Santa Cruz speelde 2,5 seizoen voor Málaga, dat zijn doelpunt tegen FC Porto op 13 maart 2013 altijd zal blijven herinneren. Die treffer gaf toegang tot de laatste acht van de Champions League.

Update 29 december 18.33 uur - Málaga bevestigt vertrek van Santa Cruz naar Mexico
Zoals verwacht zet Roque Santa Cruz zijn loopbaan voort bij het Mexicaanse Cruz Azul. Málaga maakt maandag op de website van de club melding van het vertrek van de aanvaller en bedankt Santa Cruz voor zijn bewezen diensten. De 33-jarige Paraguayaan maakte uiteindelijk 9 doelpunten in 43 competitiewedstrijden voor Málaga.

Bezig met laden …