voetbalzone

Update: ‘Málaga slaat bod van tien miljoen af en stelt Lyon teleur’

Daniel Cabot Kerkdijk06 aug 2015, 15:37
Laatst bijgewerkt: 06 aug 2015, 15:37
Advertentie

Sergi Darder maakt de overstap naar Olympique Lyon, zo schrijven diverse Spaanse media zondagmiddag. De middenvelder van 21 jaar zal voor een bedrag van ongeveer tien miljoen euro de gelederen van Málaga verlaten en een meerjarig contract in Frankrijk tekenen. De verwachting is dat de transfer binnen 48 uur wereldkundig zal worden.

voetbalzone

Olympique Lyon bracht enkele weken geleden al een bod op Darder uit, maar dat werd door Málaga onmiddellijk afgewezen. Nu zou het om een vast bedrag van 8,5 miljoen euro gaan en enkele variabele, maar relatief makkelijk realiseerbare, clausules van circa 1,5 miljoen euro. Málaga gaf eerder deze zomer ook clubs als Internazionale en FC Porto nul op het rekest, maar het tweede bod van L`OL is wel overtuigend genoeg.

Darder wordt gezien als een van de grootste talenten van het Spaanse voetbal. De jeugdinternational doorliep tussen 2007 en 2011 de jeugdopleiding van Espanyol en maakte daarna de overstap naar Málaga. In de afgelopen twee seizoenen kwam hij tot 63 officiële duels en 6 doelpunten in de hoofdmacht van de Andalusiërs.

Update 6 augustus 15.37 uur - ‘Málaga slaat bod van tien miljoen af en stelt Lyon teleur’
Middenvelder Sergi Darder gaat niet naar Olympique Lyon. Málaga heeft een laatste bod van de Fransen donderdagmiddag afgeslagen, zo melden verschillende Spaanse media. Het zou gaan om een voorstel van 8,5 miljoen euro met een relatief makkelijk te behalen bonusbedrag van anderhalf miljoen, maar daar was men in Andalusië dus blijkbaar niet tevreden mee.

Bezig met laden …