voetbalzone

Update: Mallorca en Laudrup bereiken akkoord na urenlang onderhoud

Erik van Dam27 sep 2011, 21:10
Laatst bijgewerkt: 27 sep 2011, 21:10
Advertentie

Michael Laudrup heeft zijn trainerschap bij Real Mallorca beëindigd. De 47-jarige Deen stapte in juli vorig jaar aan boord bij los Bermellones en finishte uiteindelijk net in de marge met de club, op plaats zeventien. De stroeve relatie met clubeigenaar Lorenzo Serra Ferrer heeft hem echter doen besluiten niet langer door te gaan bij de eilandbewoners.

/

Real Mallorca bevestigt het opstappen van Laudrup nog niet, maar diverse Spaanse media melden dat de Deen zijn vertrek op een speciaal ingelaste persconferentie heeft gemeld. “De situatie kan niet langer zo doorgaan”, aldus de voormalig aanvallende middenvelder. “Van nu af aan kan Mallorca zo geregeld worden als Serra Ferrer het voor zich ziet.”

Maandagavond vloog Laudrups assistent Erik Larsen de laan al uit bij de Primera División-club. Larsen had Serra Ferrer bekritiseerd en moest daar de tol voor betalen. Laudrup zelf heeft nu zijn handen vrij om iets anders te gaan doen. De ex-speler van onder meer Barcelona, Real Madrid en Ajax was eerder werkzaam als trainer bij Brøndby, Getafe en Spartak Moskou.

Update 17:00 uur - 'Laudrup heeft geen definitief afscheid genomen van ons'
Michael Laudrup geldt na zijn aangekondigde vertrek bij Real Mallorca als belangrijkste kandidaat om hoofdtrainer te worden bij Hamburger SV, maar Mallorca heeft het vertrek van de Deen nog altijd niet bevestigd. Volgens Mallorca-aanvoerder José Nunes komt dat omdat de wegen van de trainer en de club helemaal niet zijn gescheiden. "Hij heeft geen definitief afscheid genomen van ons. We kregen te horen dat hij zou gaan praten met de clubleiding om het eens te worden over een oplossing die het beste is voor alle partijen", zei Nunes. Wordt vervolgd.

Update 27 september 21:10 uur - Mallorca en Laudrup bereiken akkoord na urenlang onderhoud
Michael Laudrup is definitief niet meer de hoofdtrainer van Real Mallorca. De club uit de Primera División maakt dinsdagavond via de officiële kanalen het vertrek van de oefenmeester bekend. Laudrup zelf had eerder op de dag zijn vertrek reeds aangekondigd, maar volgens Mallorca was er nog geen sprake van een akkoord over de vertrekvoorwaarden. Na een onderhoud van enkele uren hebben beide partijen overeenstemming bereikt over de manier waarop de wegen scheiden.

Bezig met laden …