voetbalzone

Update: 'Mallorca kondigt komst transfervrije Zuiverloon zondag aan'

Bart Kruyt10 jul 2011, 11:03
Laatst bijgewerkt: 10 jul 2011, 11:03
Advertentie

Gianni Zuiverloon hoopt volgend seizoen tegenover spelers als Cristiano Ronaldo en Lionel Messi te staan. De sportkrant AS meldt dat de Nederlandse verdediger zaterdagmiddag in Spanje is aangekomen, om zijn transfer naar Real Mallorca af te ronden. De nummer zeventien van het afgelopen seizoen hoopt de komst van rechtsback spoedig af te kunnen ronden.

/

Zuiverloon is transfervrij, nadat hij in mei vertrok bij West Bromwich Albion. The Baggies wilden de optie in het aflopende contract van de verdediger lichten, maar Zuiverloon kocht de verlenging zelf af, omdat hij een nieuwe uitdaging wilde aangaan. Mogelijk vindt hij die bij Mallorca, waar hij ploeggenoot van Jonathan De Guzman kan worden.

De 24-jarige Zuiverloon stond drie seizoenen op de loonlijst bij West Bromwich, maar belandde na twee goede eerste seizoenen op de bank. In het afgelopen seizoen speelde hij maar twee wedstrijden voor de club en werd hij verhuurd aan Ipswich Town. Bij Mallorca kan Zuiverloon de vierde nieuweling van de zomer worden.

Update 11:03 uur - 'Mallorca kondigt komst transfervrije Zuiverloon zondag aan'
De overgang van Gianni Zuiverloon naar Real Mallorca is vrijwel een feit. Volgens diverse Spaanse media zal de Primera División-club de komst van de verdediger over enkele uren aankondigen. De ex-speler van onder meer Feyenoord, sc Heerenveen en West Bromwich Albion tekent een contract voor drie seizoenen en wordt daarmee ploeggenoot van Jonathan de Guzman. Beiden kennen elkaar van hun periode bij Feyenoord en Jong Oranje. In de selectie van Michael Laudrup moet Zuiverloon de concurrentie aangaan met Pau Cendrós, al kan hij ook in het centrum van de defensie uit de voeten.

Bezig met laden …