voetbalzone

Update: Man City kondigt tijdelijk vertrek Bellamy naar Cardiff aan

Erik van Dam17 aug 2010, 14:18
Laatst bijgewerkt: 17 aug 2010, 14:18
Advertentie

Het ziet er naar uit dat Craig Bellamy dit seizoen zijn duels afwerkt in het Championship. De 31-jarige aanvaller werd door Manchester City niet opgenomen in de Europese selectie voor het treffen met Timisoara; daarnaast was hij ook niet nodig gedurende de eerste competitiewedstrijd tegen Tottenham Hotspur, afgelopen zaterdag. De verwachting is dat hij dinsdag een huurovereenkomst tekent in zijn geboorteland, bij Cardiff City.

/

De Welshman speelde nooit voor Cardiff, maar zou dat graag nog eens doen, bevestigt hij aan BBC Sport. “Mijn vrouw en kinderen wonen er en ik heb ze de laatste vijf á zes jaar erg gemist.” Bellamy heeft er anderhalf jaar bij Manchester City opzitten. Hoewel hij vorig seizoen tien goals maakte in 32 officiële duels, haalde Roberto Mancini toch weer de nodige versterkingen naar de Eastlands op zijn positie.

Bellamy wil niet wegkwijnen op de bank en Cardiff City lijkt de belangrijkste gegadigde om hem tijdelijk te verlossen van zijn huidige situatie. De ploeg uit Wales staat na twee duels zevende in de Engelse eerste divisie; tegen Sheffield United kwam de club niet verder dan 1-1 en zaterdag werd tegen Derby County de eerste driepunter van het seizoen in de wacht gesleept (1-2).

Update 14:18 uur - Manchester City kondigt tijdelijk vertrek Bellamy naar Cardiff aan
Manchester City heeft officieel bevestigd wat al eerder op de dag via de Engelse media naar buiten kwam: aanvaller Craig Bellamy heeft ingestemd met een tijdelijk vertrek bij de club. De 31-jarige Welshman gaat in het Championship aan de slag bij Cardiff City. Hij wordt later op de dag officieel voorgesteld in zijn thuisland en is komend weekend al inzetbaar tijdens de wedstrijd tegen Doncaster Rovers. Bellamy speelde tot nu toe al voor Norwich City, Coventry City, Newcastle United, Celtic, Blackburn Rovers, Liverpool en West Ham United.

Bezig met laden …