voetbalzone

Update: Man Utd zwaait Fábio definitief uit en laat Zaha tijdelijk gaan

Gijs Freriks31 jan 2014, 13:25
Laatst bijgewerkt: 31 jan 2014, 13:25
Advertentie

David Moyes heeft maandagavond bevestigd dat Wilfried Zaha en Fábio da Silva Manchester United achter zich laten voor een avontuur bij Cardiff City. De aanvaller vertrekt op huurbasis naar de promovendus uit Wales, terwijl Fábio de definitieve transfer naar the Bluebirds maakt. De verdediger trainde maandag al voor het eerst mee bij de club van manager Ole Gunnar Solskjaer.

voetbalzone

De 23-jarige Braziliaan maakte in januari 2008 de overstap van Fluminense naar Man United. Fábio, die vorig seizoen verhuurd werd aan Queens Park Rangers, kon echter nooit een structurele basisplaats afdwingen op Old Trafford. “Hij was een geweldige dienaar”, zegt Moyes op de officiële website van the Mancunians. “Wij wensen hem alle geluk. Hij had een of twee opties, maar wij konden hem niet veel speeltijd bieden. Daarom wilde hij naar Cardiff.”

De 21-jarige Zaha werd met veel bombarie overgenomen van Crystal Palace, maar kwam dit seizoen pas tot 30 minuten in de Premier League. De Engels jeugdinternational gaat bij Cardiff ervaring opdoen. “We kregen een of twee aanbiedingen voor hem, maar Cardiff kwam als de juiste club op het juiste moment”, legt Moyes uit. “Ole Gunnar Solskjaer is daar ook en weet hoe het bij United werkt. Hopelijk is dit een goede stap voor Wilf.” De clubs hebben overigens nog niet officieel melding gemaakt van de deals. Kenwyne Jones van Stoke City gaat ook nog naar Cardiff.

Update 31 januari 14.25 uur - Man Utd zwaait Fábio definitief uit en verhuurt Zaha
Cardiff City maakt vrijdag via de officiële kanalen melding van de komst van Fábio Da Silva en Wilfried Zaha. De linkerverdediger wordt overgenomen van Manchester United, waar hij op weinig speeltijd kon rekenen. De Braziliaan gaat rugnummer 35 dragen. Zaha maakt het seizoen eveneens af bij Cardiff City, maar wel op huurbasis. Ook de aanvaller kreeg dit seizoen op Old Trafford niet veel speelminuten.

Bezig met laden …