voetbalzone

Update: Manchester City gaat akkoord met bod van Juventus op Tévez

Bart Kruyt25 jun 2013, 22:53
Laatst bijgewerkt: 25 jun 2013, 22:53
Advertentie

Carlos Tévez zou wel eens snel duidelijkheid kunnen krijgen over zijn toekomst. De aanvaller van Manchester City wil Engeland verlaten en wordt al een tijdje in verband gebracht met AC Milan en Juventus. Eerstgenoemde club lijkt te zijn afgehaakt, nu vicevoorzitter Adriano Galliani heeft gezegd dat Milan eerst een speler zal moeten verkopen, voordat Tévez kan worden gehaald. Juventus pakt echter door en directeuren Giuseppe Marotta en Fabio Paratici waren dinsdag in Manchester.

/

De sportbestuurders spraken in Engeland met hun collega's van City en volgens Sky Italia naderen de clubs een akkoord over een transfersom: Juve zou tien miljoen euro hebben geboden, terwijl City vijftien miljoen euro vroeg. Tijdens de onderhandelingen van dinsdagmiddag kwamen de clubs dichter bij elkaar en het ligt in de lijn der verwachting dat Juve en City uit zullen komen op een transfersom van ongeveer twaalf miljoen euro. Tuttosport en La Gazzetta dello Sport melden dinsdagavond dat de deal al rond is, maar dat is dus nog niet bevestigd.

Tévez zou zelf al zijn jawoord hebben gegeven aan Juve, dat in een eerder stadium al Fernando Llorente overnam van Athletic Bilbao. De 29-jarige Tévez levert flink wat salaris in om een verhuizing naar Italië mogelijk te maken: na zeven jaar in Engeland te hebben gevoetbald (een jaar bij West Ham United, twee jaar bij Manchester United en vier jaar bij Manchester City) is hij toe aan een nieuwe uitdaging. In het shirt van City maakte de Argentijn 58 goals in 113 competitieduels.

Update 22:53 uur - Manchester City gaat akkoord met bod van Juventus op Tévez
Manchester City is het met Juventus eens geworden over een transfer van Carlos Tévez. Het gaat om een bedrag van bijna twaalf miljoen euro, dat door prestaties van de 29-jarige international kan oplopen tot iets meer dan veertien miljoen euro. Dat meldt de BBC. Tévez zal zich woensdag in Turijn melden om een medische keuring te ondergaan en om tot overeenstemming te komen over een driejarig contract. The Citizens zullen niet rouwig zijn om zijn vertrek: door de inkomsten van de transfersom en het extreem hoge salaris dat niet meer uitbetaald hoeft te worden bespaart de club zich komend seizoen circa dertig miljoen euro.

Bezig met laden …