voetbalzone

Update: Manchester United leent De Laet weer maand uit

Erik van Dam17 nov 2010, 14:42
Laatst bijgewerkt: 17 nov 2010, 14:42
Advertentie
/

Ritchie De Laet zal op korte termijn bij Preston North End gaan spelen. De 21-jarige verdediger heeft nog onvoldoende zicht op speeltijd bij Manchester United en werd om die reden al eerder een maand verhuurd aan Sheffield United. Nu gaat de tweevoudig Belgisch international het in dezelfde competitie weer een tijd proberen; het is alleen nog niet bekend hoe lang hij door de Mancunians verhuurd wordt.

Darren Ferguson, de trainer van Preston en zoon van Sir Alex, klopte bij zijn vader aan toen hij Sean St Ledger en Callum Davidson kwijtraakte met blessures, afgelopen weekend. Op dit moment heeft Preston ook al Joshua King en Matthew James, twee andere spelers van Manchester United, tot haar beschikking. De Laet wordt nu huurling nummer drie. Voorzitter Maurice Lindsay bevestigt aan de Lancashire Evening Post dat de deal op een haar na gevild is.

“We zijn er met United uit”, zegt Lindsay, “ze hebben hun akkoord gegeven. We moeten nu alleen nog even bepalen hoe lang Ritchie hier zal komen. Vandaag (dinsdag, red.) meldt hij zich bij ons op de training en hij zal beschikbaar zijn voor de wedstrijd tegen Queens Park Rangers.” Preston staat momenteel op de allerlaatste plaats in het Championship; QPR staat daarentegen tweede. Ferguson junior hoopt ook Michael Tonge en Danny Pugh te kunnen huren van Stoke City.

Update 15:42 uur - Manchester United leent De Laet weer maand uit
Manchester United bevestigt via de officiële kanalen dat het Ritchie De Laet (21) voor één maand verhuurt aan Preston North End. Bij die club is de zoon van Sir Alex Ferguson werkzaam als trainer, Darren Ferguson. Eerder werd hij verhuurd aan Sheffield United. "Ik wil graag spelen en dat zit er bij United nu niet in", verklaart de Belgisch international de overstap.

Bezig met laden …