voetbalzone

Update: Manchester United moet zomeraankoop maand langer missen

Bart Kruyt19 nov 2012, 20:22
Laatst bijgewerkt: 19 nov 2012, 20:22
Advertentie

Manchester United moet het in de aankomende wedstrijden zien te redden zonder Shinji Kagawa. De middenvelder van de Engelse recordkampioen viel dinsdag geblesseerd uit in de Champions League-wedstrijd tegen Sporting Braga en staat 'een paar weken' buitenspel met een kniekwetsuur. Vermoedelijk gaat het om een revalidatieperiode van drie tot vier weken.

/

Kagawa begon in de basis tegen Braga en leverde nog een assist op een treffer van Javier Hernández, maar bleef in de rust in de kleedkamer achter. "Het is dezelfde knieblessure als Ashley Young, maar niet zo erg", legde Sir Alex Ferguson uit. "Het is teleurstellend voor hem. Hij heeft nog even doorgespeeld met pijn in zijn knie en dat heeft de situatie niet verbeterd voor hem."

Door de knieblessure mist Kagawa in ieder geval vier topwedstrijden: twee tegen Chelsea (competitie en League Cup), een tegen Arsenal (competitie) en een tegen Sporting Braga (Champions League). Ook de competitieduels met Aston Villa en Norwich City gaan normaal gesproken aan hem voorbij, maar de Japanner hoopt er op 20 november weer bij te kunnen zijn tegen Galatasaray.

Update 19 november 21.22 uur - Manchester United moet zomeraankoop maand langer missen
Het herstel van Shinji Kagawa verloopt niet volgens schema. De middenvelder raakte vorige maand geblesseerd tegen Sporting Braga en leek drie tot vier weken buitenspel te staan, maar zijn revalidatie gaat langer duren, zo zegt Sir Alex Ferguson op de website van Manchester United: "Ik denk dat hij nog vier weken langer nodig heeft en dat is teleurstellend. Eerst dachten we dat hij drie tot vier weken buitenspel zou staan, maar nu kijken we naar zeven tot acht weken."

Bezig met laden …