voetbalzone

Update: Manolev ziet af van besluit om Bulgarije de rug toe te keren

Erik van Dam06 sep 2011, 07:20
Laatst bijgewerkt: 06 sep 2011, 07:20
Advertentie

Stanislav Manolev weigert nog langer in actie te komen voor het nationale elftal van Bulgarije. De 25-jarige verdediger van PSV, goed voor zeventien interlands tot dusverre, is samen met Spas Delev en Alexander Tunchev uit de selectie gezet voor het EK-kwalificatieduel met Zwitserland door bondscoach Lothar Matthäus.

/

Manolev zou volgens Matthäus niet serieus getraind hebben, in de aanloop naar het duel met Engeland. De speler zelf liet blijken het allerminst eens te zijn met de Duitse coach. “Ik zal het Bulgaarse shirt niet meer dragen zolang Matthäus bondscoach is”, zo verklaart hij in gesprek met radiostation Darik.

Ook Delev en Tunchev zijn er niet bij tegen Zwitserland. De eerste omdat Matthäus hem een lesje wilde leren. “Hij is een goede speler en de deur staat nog altijd open voor hem”, vertelt de coach tegen lokale media. “Maar hij moet leren wat het inhoudt om international te zijn.” Levski Sofia-middenvelder Vladimir Gadzhev is opgeroepen als vervanger.

Update 6 september 07:20 uur - Manolev ziet af van beslissing om Bulgarije de rug toe te keren
Stanislav Manolev komt terug op zijn beslissing om zich niet meer beschikbaar te stellen voor Bulgarije zolang Lothar Matthäus bondscoach is. "Natuurlijk blijf ik voor Bulgarije spelen. Ik ben en blijf Bulgaar", laat de verdediger van PSV plots aan diverse Bulgaarse media weten. "Matthäus vertelde me dat ik niet in vorm was en daar was ik niet blij mee. Ik vertelde hem dat ik terug naar Nederland zou keren om aan mijn vorm te werken. Maar Mätthaus kan altijd op me rekenen."

Bezig met laden …