voetbalzone

Update: Maradona moet na antwoord Atlético op zoek naar nieuwe spits

Bart Kruyt26 mei 2011, 14:40
Laatst bijgewerkt: 26 mei 2011, 14:40
Advertentie

Door de komst van Diego Maradona boden tientallen spelers hun diensten al aan bij Al Wasl, maar algemeen directeur Ashraf Ahmed Mohammed benadrukte dat de club op zoek is naar ‘kwaliteit, en niet naar kwantiteit’. Dat blijkt wel: de bescheiden club van Dubai wil nu serieus werk maken van de komst van Diego Forlán, aanvaller van Atlético Madrid.

/

De Uruguayaan staat ook in de belangstelling van Besiktas en clubs uit Spanje en Engeland, maar Al Wasl wil Forlán naar het Midden-Oosten halen. “Forlán is een van de grootste namen in het voetbal. We hebben hem nog niet binnen, maar we werken er keihard aan”, vertelt Mohammed aan Gulf News. “We doen ons uiterste best om topspelers naar de Verenigde Arabische Emiraten te halen, omdat dit land daar recht op heeft.”

“Maradona heeft ons verteld waar onze zwaktes liggen nadat hij video's van onze wedstrijden had bekeken en nu zijn we aan het werk om deze zwaktes te corrigeren”, vervolgt Mohammed. “Hij wil vooral graag een aanvaller en ik denk dat we met Forlán volledig aan zijn wensen zullen voldoen.” De 32-jarige spits werd op het afgelopen WK nog gekozen tot beste speler van het toernooi, maar zat de laatste weken steeds vaker op de bank bij Atlético.

Update 15:10 uur - Forlán wil naar Maradona, Al Wasl brengt nieuw bod uit
Diego Forlán heeft zijn zinnen gezet op een transfer naar Al Wasl, de nieuwe werkgever van Diego Maradona. Dat beweert de club uit Dubai in ieder geval zelf met een statement op de officiële website: "Atlético Madrid heeft een eerste bod geweigerd, maar bestudeerd nu een nieuw bod van Al Wasl", schrijft de club. "We willen Diego voor één seizoen huren en dit is onze laatste poging om hem binnen te halen."

"Forlán heeft aangegeven dat hij graag naar Al Wasl wil komen", vervolgt de verklaring. "De speler heeft al gezegd dat hij wil vertrekken uit Madrid en is onder de indruk van de ambities van onze club. Ook wil hij graag samenwerken met Diego Maradona. Het was de bedoeling dat Diego deze week naar Dubai zou komen om te onderhandelen, maar de gesprekken zijn uitgesteld, omdat we nog wachten op een reactie van Atlético."

Update 14:40 uur - Maradona moet na antwoord Atlético op zoek naar nieuwe spits
Diego Maradona kan de komst van Diego Forlán bij Al Wasl wel uit het hoofd zetten. De club uit Dubai beweerde dat de aanvaller zelf graag wilde komen, maar Atlético Madrid heeft laten weten dat zij Forlán niet voor een jaar wil verhuren. “We gaan nu op zoek naar een andere aanvaller die leeft voor het maken van doelpunten”, zei voorzitter Marwan bin Bayat.

Bezig met laden …