voetbalzone

Update: Marokkaanse voetbalbond verbreekt samenwerking met Gerets

Bart Kruyt15 sep 2012, 21:20
Laatst bijgewerkt: 15 sep 2012, 21:20
Advertentie

Eric Gerets zit op de schopstoel als bondscoach van Marokko. Tenminste, het medialandschap ziet hem liever vandaag dan morgen verdwijnen als eindverantwoordelijke van de Leeuwen van de Atlas. Zondag verloor de Marokkaanse ploeg de Afrika Cup-kwalificatiewedstrijd tegen Mozambique met 2-0 en dat was voor de pers de druppel die de emmer deed overlopen.

/

“Gerets…stap op”, kopt de Arabische krant Assabah maandagochtend in kapitalen. De sportkrant Al-Mountakhab is het met daarmee eens: “Verlos ons van deze man.” Volgens Le Matin is de nederlaag tegen Mozambique ‘een uitschuiver teveel’: “Bij zijn komst werd hij voorgesteld als de Messias om het blazoen van onze nationale ploeg op te poetsen. Maar de voorbije twee jaar heeft Gerets alleen maar getoond dat hij geen grote trainer is. Wie dus om zijn vel vraagt, heeft daarvoor redenen genoeg”, stelt dat dagblad.

De 58-jarige Gerets ligt al maanden, sinds de uitschakeling in de Afrika Cup, onder vuur. De Belg, die 250.000 euro per maand verdient, won nog geen een derde van zijn wedstrijden als bondscoach van Marokko. Ook de kwalificatiereeks voor het WK in Brazilië verloopt niet van een leien dakje: de ploeg moet drie groepsduels afwerken, maar de eerste twee duels werden al gelijk gespeeld tegen Gambia en Ivoorkust.

Update 15 september 19.25 uur - 'Marokkaanse voetbalbond zet bekritiseerde Gerets op straat'
Eric Gerets staat op het punt om ontslagen te worden als bondscoach van Marokko. De 58-jarige Belg moet zaterdag voor een gesprek op het kantoor van de voetbalbond verschijnen, waar hem naar verluidt de wacht zal worden aangezegd. Dat melden Marokkaanse media op basis van bronnen bij de bond.

Update 15 september 21:20 uur - Marokkaanse voetbalbond verbreekt samenwerking met Gerets
De Marokkaanse voetbalbond heeft zaterdag het contract met de Belgische bondscoach Eric Gerets voortijdig beëindigd. Dat heeft de voetbalfederatie van het Afrikaanse land zaterdag bekendgemaakt.

Bezig met laden …