voetbalzone

Update: Márquez hervat groepstraining en lijkt openingsduel te halen

Daniel Cabot Kerkdijk07 jun 2010, 20:45
Laatst bijgewerkt: 07 jun 2010, 20:45
Advertentie

Het is nog onduidelijk of Mexico komende vrijdag in de openingswedstrijd van het WK over Rafa Márquez kan beschikken. De verdediger annex middenvelder van Barcelona trainde zondag apart van de selectie van bondscoach Javier Aguirre als gevolg van een spierblessure.

/

Márquez, die na de mondiale eindronde zich niet langer beschikbaar zal stellen voor El Tri, raakte vorige week donderdag geblesseerd in het oefenduel met Italië (2-1 winst). Volgens de bondsarts van Mexico maakt de routinier een goede kans het duel met Zuid-Afrika in Johannesburg te halen.

Aguirre kan tegen de organisator van de eindronde zo goed als zeker over Guille Franco beschikken. De aanvaller kampte eveneens met een spierblessure. Franco, die in Europa voor onder meer Villarreal en West Ham United speelde, raakte een week geleden tegen Engeland (3-1 verlies) geblesseerd.

Update 20:45 uur - Márquez lijkt openingsduel te halen
Rafael Márquez lijkt gewoon inzetbaar in de eerste groepswedstrijd van Mexico tegen Zuid-Afrika. De verdediger moest zondag nog apart trainen, maar deed maandag weer met zijn ploeggenoten mee en kwam de test goed door. De kans is zodoende groot dat de stopper van Barcelona vrijdag mee zal doen in de openingswedstrijd van het WK.

Bezig met laden …