voetbalzone

Update: Mascherano zet handtekening onder nieuw contract bij Barcelona

Gijs Freriks26 aug 2014, 14:46
Laatst bijgewerkt: 26 aug 2014, 14:46
Advertentie
voetbalzone

Javier Mascherano heeft zijn contract bij Barcelona met twee seizoenen, tot medio 2018, verlengd. Dat maakt de Catalaanse club zaterdagavond via de officiële kanalen bekend. In de verbintenis van de 29-jarige Argentijn is een gelimiteerde transfersom van honderd miljoen euro opgenomen.

Mascherano had het plan opgevat om Barcelona te verlaten, maar de nieuwe trainer Luis Enrique heeft hem overtuigd om te blijven. “Eigenlijk is er een gesloten boek weer opengegaan”, vertelde FIFA-zaakwaarnemer Bernardo Brovarone eerder al. Mascherano, die met zijn land deelneemt aan het WK, leek naar Napoli te verkassen. Daar zou hij weer samen komen te werken met Rafael Benítez.

Volgens El Mundo Deportivo heeft Barcelona El Jefecito (Het Baasje), Mascherano dus, een ‘enorme aanbieding’ gedaan. Op de officiële website rept men met geen woord over meer contractdetails. De controleur begon zijn carrière bij River Plate en kwam via Corinthians, West Ham United en Liverpool in 2010 bij zijn huidige werkgever terecht.

Mascherano speelde tot dusver 111 competitiewedstrijden voor Barcelona en won met de club onder meer de Champions League, Europese Super Cup, de wereldbeker, Copa del Rey, tweemaal de nationale Supercopa en twee keer werd hij met Blaugrana landskampioen.

Update 26 augustus 14.46 uur - Mascherano zet handtekening onder nieuw contract bij Barcelona
Barcelona en Javier Mascherano bereikten al voor het WK een akkoord over een verlenging van de samenwerking, maar het nieuwe contract van de Argentijn is pas dinsdagmiddag getekend. Dat maakt Barcelona bekend op de website van de club. Mascherano heeft tot de zomer van 2018 bijgetekend en in deze verbintenis zit een gelimiteerde afkoopsom van honderd miljoen euro.

Bezig met laden …