voetbalzone

Update: Matic spreekt miljoenentransfer tegen: 'Blijf liever bij Benfica'

Daniel Cabot Kerkdijk13 jun 2013, 14:52
Laatst bijgewerkt: 13 jun 2013, 14:52
Advertentie

Nemanja Matic was in januari 2011 onderdeel van de miljoenentransfer van David Luiz naar Chelsea. De verdediger maakte voor ongeveer 25 miljoen euro de overstap naar Londen en Matic bewandelde als wisselgeld de omgekeerde weg naar Benfica. Volgens diverse Portugese media gaat de middenvelder anderhalf jaar na dato weer terug naar Stamford Bridge en niet voor een zacht prijsje.

/

In het contract van Matic staat een transferclausule van vijftig miljoen euro. De media in Portugal claimen dat Benfica genoegen neemt met veertig miljoen euro, daar de club uit Lissabon ook deze zomer weer spelers moet verkopen. Matic, die een seizoen voor Vitesse uitkwam, laat zijn belangen behartigen door Jorge Mendes. De topzaakwaarnemer rondde eerder de transfers van Joao Moutinho, James Rodriguez en Radamel Falcao naar AS Monaco af. Verder heeft hij de crème de la crème van het Portugese voetbal als cliënt.

Mendes zou in verregaande onderhandelingen zijn met Chelsea, de club waar zijn cliënt José Mourinho wederom op de loonlijst staat. Benfica neemt deze zomer vrijwel zeker afscheid van Óscar Cardozo, die mogelijk over een paar dagen bij Fenerbahçe tekent, en ook Eduardo Salvio mag vertrekken. Laatstgenoemde heeft een transferclausule van liefst zestig miljoen euro, maar tegen betaling van dertig miljoen euro mag de aanvaller uit het Estádio da Luz vertrekken.

Update 13 juni 14.52 uur - Matic spreekt miljoenentransfer tegen: ‘Blijf liever bij Benfica’
Nemanja Matic wordt in verband gebracht met een terugkeer naar Chelsea: de vermaarde zaakwaarnemer Jorge Mendes zou zelfs al een akkoord gevonden hebben. De 24-jarige Matic zelf, ex-Vitesse, is echter niet van plan om over te stappen naar Stamford Bridge. “Ik blijf liever bij Benfica”, laat hij weten aan Sportske. “Natuurlijk, als iemand als José Mourinho me wil hebben dan zou dat een mooie mogelijkheid zijn om te laten zien dat ik het niveau van de Premier League aankan. Maar ik wil meer bereiken met Benfica, zeker in de grote wedstrijden.”

Bezig met laden …