voetbalzone

Update: Matthäus zeker van transfer Drmic naar Arsenal: 'Let maar op'

Daniel Cabot Kerkdijk31 mrt 2014, 07:18
Laatst bijgewerkt: 31 mrt 2014, 07:18
Advertentie

Josip Drmic is met ingang van komend seizoen in het tricot van Arsenal te bewonderen. Althans, dat beweerde Lothar Matthäus zaterdag. De recordinternational van Duitsland, tegenwoordig werkzaam als commentator, claimde dat de aanvaller van 1. FC Nürnberg op weg is naar de club uit Londen. “Ik weet dat zijn vrouw reeds in Engeland op zoek is naar woningruimte.”

voetbalzone

“Ik ga ervan uit dat hij het seizoen ook succesvol afsluit en hij daarna door Nürnberg aan Arsenal wordt verkocht”, stelde Matthäus. De spits van Gertjan Verbeek was dit seizoen in 27 Bundesliga-duels goed voor 16 doelpunten. De Zwitsers international reageerde verbaasd op de uitlatingen van Matthäus. “Op dit moment ben ik vrijgezel. Er is ook niemand die voor mij op zoek is naar een woning. Wat er komen gaat, weet ik niet. Maar iedereen droomt ervan om voor Arsenal te spelen.”

De belangstelling van Arsenal voor Drmic is geen geheim. De aanvaller heeft in Nürnberg een contract tot medio 2017. Mocht het team van Verbeek aan het einde van het seizoen degraderen, dan mag hij voor vijf miljoen euro weg. Bij lijfsbehoud kan de club vasthouden aan de transferclausule van twintig miljoen euro. “Het zou natuurlijk onzinnig zijn als we zeggen dat Josip bij geen enkele club in beeld is. En ik kan ook niet garanderen dat hij komend seizoen nog hier speelt”, reageerde Nürnberg-directeur Martin Bader.

Update 31 maart 07.18 uur - Matthäus zeker van transfer Drmic naar Arsenal: 'Let maar op'
Josip Drmic reageerde verrast op de woorden van Lothar Matthäus, die aangaf dat de aanvaller van 1. FC Nürnberg in de zomer naar Arsenal zal gaan, maar Matthäus blijft zeker van zijn zaak. "Of hij nu een vriendin heeft of niet, ik weet dat er een vrouw voor hem naar een huis aan het zoeken is in Londen", zegt Matthäus tegen BILD. "Ik had het bij Robert Lewandowski en Adrian Ramos ook goed en ik zal het nu weer goed hebben, let maar op."

Bezig met laden …