voetbalzone

Update: 'Mendes da Silva volgende aanwinst Anastasiou in Griekenland'

Erik van Dam04 jul 2013, 00:05
Laatst bijgewerkt: 04 jul 2013, 00:05
Advertentie

Het is een bekend beeld: trainers die ergens aan de slag gaan en spelers halen uit een competitie die ze redelijk goed kennen. Yannis Anasatasiou is wat dat aangaat geen uitzondering. De Griekse oud-spits werd recent aangesteld bij Panathinaikos en kijkt in de Eredivisie rond voor nieuwkomers. Hij is al in een vergevorderd stadium met Erik Falkenburg en mikt nu ook op Geoffrey Castillion.

/

Falkenburg vertrok woensdag naar Athene om zijn transfer af te ronden en Castillion kan wel eens de volgende speler uit de Eredivisie zijn die naar Griekenland vertrekt. Een week nadat Voetbal International al berichtte dat de lange spits intensief gevolgd wordt, weet De Telegraaf dat Panathinaikos zich inmiddels ook officieel voor hem gemeld heeft in Amsterdam.

Een akkoord is er nog niet, maar Ajax is wel voornemens Castillion van de hand te doen. In eerste instantie wilde Panathinaikos de aanvaller transfervrij halen, maar daar werkte men in Amsterdam niet aan mee. Directeur voetbalzaken Marc Overmars lichtte de optie in zijn contract juist, zodat Ajax nog een transfersom kon overhouden aan Castillion. Afgelopen seizoen waren Emir Bajrami en Quincy Owusu-Abeyie actief bij Panathinaikos.

Update 4 juli 00.05 uur - 'Mendes da Silva volgende aanwinst Anastasiou in Griekenland'
David Mendes da Silva lijkt de volgende nieuwkomer te gaan worden bij Panathinaikos. Diverse Griekse media melden dat de middenvelder wordt overgenomen van Red Bull Salzburg en woensdag al medisch gekeurd is. Als er geen problemen aan het licht zijn gekomen, zal Mendes da Silva donderdag zijn contract tekenen. Het is niet bekend of Yannis Anastasiou (die woensdag zelf in Nederland was en meedeed in het duel van Sjaak Swart) nu ook nog werk wil maken van de komst van Erik Falkenburg.

Bezig met laden …