voetbalzone

Update: Ménez terug naar Ligue 1: ‘Speelde bij grote clubs en won veel prijzen’

Bart Kruyt01 aug 2016, 16:10
Laatst bijgewerkt: 01 aug 2016, 16:10
Advertentie

Jérémy Ménez staat voor een terugkeer naar zijn vaderland. De Fransman kwam niet in de plannen van Vincenzo Montella bij AC Milan voor en zette nog een streep door een verhuizing naar Al Wahda, maar hij vertrekt nu alsnog uit het San Siro: Ménez gaat naar Girondins Bordeaux.

/

Bordeaux, dat in het afgelopen seizoen als elfde eindigde in de Ligue 1, maakt op de officiële website bekend dat er een akkoord is bereikt met Milan over een transfer voor Ménez. De aanvaller moet nog medisch gekeurd worden en als er geen problemen aan het licht komen zal hij maandag gepresenteerd worden bij zijn nieuwe club.

De 29-jarige Ménez was zoals gezegd niet meer nodig bij Milan, dat de aanvaller twee jaar geleden transfervrij overnam van Paris Saint-Germain. In zijn eerste seizoen was Ménez met 16 doelpunten uit 33 competitiewedstrijden nog erg belangrijk voor Milan, maar vorig seizoen kwam hij vooral door langdurig blessureleed niet verder dan 2 doelpunten uit 10 competitieduels.

Update 1 augustus 16.10 uur - Ménez terug naar Ligue 1: ‘Speelde bij grote clubs en won veel prijzen’
Jérémy Ménez is de komende drie seizoenen speler van Girondins Bordeaux. “Hij speelde bij grote clubs en won veel prijzen”, vermeldt de Franse topclub trots op de clubwebsite. De 29-jarige aanvaller komt over van AC Milan, waar hij in zijn eerste seizoen met zestien goals nog een belangrijke kracht was. Vorig seizoen wist hij mede door blessures zijn topniveau niet meer te benaderen. Daarvoor was Ménez actief bij achtereenvolgens Sochaux, AS Monaco, AS Roma en Paris Saint-Germain.

Bezig met laden …