voetbalzone

Update: Mexicaanse bondscoach roept vijf nieuwe spelers op

Matthijs van Laar21 jun 2011, 07:30
Laatst bijgewerkt: 21 jun 2011, 07:30
Advertentie
/

De FIFA heeft de Mexicaanse bondscoach José Manuel de la Torre toestemming gegeven om vijf nieuwe spelers aan zijn selectie toe te voegen. De Midden-Amerikanen zijn momenteel actief in de Gold Cup, maar zagen de toernooispirit ernstig verstoord worden vanwege een dopingtest. Daarbij werd onder meer PSV-verdediger Francisco ‘Maza’ Rodríguez gesnapt.

Maza testte evenals vier van zijn ploeggenoten positief op het verboden middel clenbuterol, al claimt de Mexicaanse bond dat dit te maken heeft met het nuttigen van besmet vlees. “Aangezien we nog steeds niet weten of dit een incident was of niet, hebben we Mexico toestemming gegeven deze vijf spelers te vervangen in de Gold Cup”, liet secretaris-generaal Jérôme Valcke van de FIFA vrijdag weten.

Mexico eindigde ondanks alle consternatie probleemloos als eerste in een groep met Costa Rica, El Salvador en Cuba. Het land verzamelde negen punten. El Tri neemt het nu in de kwartfinales op tegen Guatemala, dat als derde eindigde in een poule met Jamaica, Honduras en Grenada. Die wedstrijd wordt zaterdagavond afgewerkt.

Update 07:30 uur - Mexicaanse bondscoach roept vijf nieuwe spelers op
Bondscoach José Manuel de la Torre van Mexico heeft vijf nieuwe spelers opgeroepen voor het restant van het toernooi om de Gold Cup. De keuzeheer kreeg daar afgelopen vrijdag toestemming voor en heeft Hector Reynoso, Paul Aguilar, Hiram Mier, Luis Mitchel en Marco Fabian bij de groep gehaald. Mexico speelt woensdag in de halve finale van de Gold Cup tegen Honduras.

Bezig met laden …