voetbalzone

Update: Mexicanen bevestigen keuring voor Franse doelpuntenmachine

Bart Kruyt18 jun 2015, 07:35
Laatst bijgewerkt: 18 jun 2015, 07:35
Advertentie

André-Pierre Gignac maakte in het afgelopen seizoen 21 competitietreffers voor Olympique Marseille en leek, ook door zijn transfervrije status, op weg naar een mooie club in Engeland. Het ziet er echter naar uit dat Gignac kiest voor een opmerkelijke carrièremove: het Mexicaanse Tigres is druk bezig met de komst van de spits en heeft de onderhandelingen bevestigd.

voetbalzone

In Mexico ligt er ongetwijfeld een lucratief contract klaar voor de 29-jarige Gignac, die in zijn loopbaan nog niet buiten Frankrijk speelde. Hij begon zijn loopbaan bij Lorient en kwam via Pau en Toulouse in 2010 terecht bij Marseille. Daar kende de aanvaller een moeizame start, maar in de laatste drie seizoenen maakte hij 13, 16 en 21 competitietreffers.

Het contract van de 21-voudig Frans international loopt aan het einde van de maand af en Gignac werd in verband gebracht met de nodige clubs uit Europese topcompetities, vooral uit de Premier League. Onder meer Newcastle United en West Ham United werden genoemd, maar Gignac lijkt nu dus op weg naar Mexico.

Update 18 juni 07.35 uur - Mexicanen bevestigen keuring voor Franse doelpuntenmachine
Het is nu al een van de meest merkwaardige transfers van de aankomende transferperiode: André-Pierre Gignac vertrekt naar Tigres. De aanvaller van Olympique Marseille is woensdag gearriveerd in Mexico en zal donderdag medisch gekeurd worden, zo meldt Tigres op de website van de club. Gignac maakte in het afgelopen seizoen 21 competitietreffers in de Ligue 1; alleen Alexandre Lacazette van Olympique Lyon maakte er meer (27). Het is nog onduidelijk voor hoelang Gignac gaat tekenen.

Bezig met laden …