voetbalzone

Update: ‘Misschien speelt Januzaj op een dag voor Kosovo, maar nu nog niet’

Bart Kruyt21 feb 2014, 12:09
Laatst bijgewerkt: 21 feb 2014, 12:09
Advertentie

Adnan Januzaj werd geboren in Brussel, maar kan door zijn multiculturele achtergrond voor diverse landen uitkomen. Albanië, België, Engeland, Turkije en Servië gooiden allemaal al een lijntje uit, maar het lijkt erop dat Januzaj zijn interlanddebuut zal gaan maken voor Kosovo. Dit zou echter niet betekenen dat de dribbelaar van Manchester United aan dit land vast zit.

voetbalzone

Kosovo wordt nog niet erkend door de Verenigde Naties en is daardoor nog niet officieel lid van de FIFA. Het Balkanland mag wel al oefenwedstrijden spelen en zal op 5 maart tegen Haïti uitkomen. In Kosovo hoopt men dat Januzaj in dit duel zal meedoen. "We zijn in gesprek met de familie van Adnan", laat een woordvoerder van de nationale bond weten aan Sky Sports.

"We willen benadrukken dat dit een symbolisch gebaar zou zijn van Januzaj. Door voor ons een oefenwedstrijd te spelen legt hij zich op geen enkele wijze vast", vervolgt het statement. "We hebben het idee dat hij vanwege zijn band met ons volk positief tegenover ons idee staat. Het zou prachtig zijn, ook als hij maar een kwartier meespeelt."

Update 17 februari 07.50 uur - 'Er lopen helemaal geen gesprekken met Kosovo'
Bij Kosovo wil men dat Adnan Januzaj op 5 maart mee zal doen tegen Haïti, maar de aanvaller van Manchester United heeft nog niets gehoord. "Er lopen helemaal geen gesprekken met Kosovo", zegt zaakwaarnemer Dirk De Vriese, die namens vader Abedin Januzaj spreekt, in Het Laatste Nieuws. "Er lopen ook geen gesprekken met België of Engeland. Januzaj is momenteel enkel gefocust op Manchester United."

Update 21 februari 13.09 uur - ‘Misschien speelt Januzaj op een dag voor Kosovo, maar nu nog niet’
Adnan Januzaj komt op 5 maart niet in actie met de nationale ploeg van Kosovo tegen Haïti. Dat laat vader Abedin Januzaj weten aan Kohavision. “Ik ben in Kosovo geboren en ik hoop dat mijn zoon voor dat land gaat spelen, maar de voetbalbond van Kosovo is nog geen lid van de FIFA. Misschien gaat hij op een dag voor Kosovo spelen, maar nu nog niet”, klinkt het. Januzaj kan ook kiezen voor België, Albanië, Turkije, Servië en Engeland.

Bezig met laden …