voetbalzone

Update: Mokotjo heeft Nederlands paspoort nodig voor werkvergunning

Thijs Post01 jun 2015, 20:10
Laatst bijgewerkt: 01 jun 2015, 20:10
Advertentie

Marinus Dijkhuizen is komend seizoen trainer van Brentford, dat actief is in de Championship. Het lijkt erop dat Dijkhuizen spelers uit de Eredivisie gaat meenemen naar Engeland, want Voetbal International meldt dat de club in onderhandeling is met Kamohelo Mokotjo van FC Twente.

voetbalzone

Volgens het weekblad is de transfer zo goed als rond en kan alleen het mislopen van een werkvergunning een transfer nog in de weg staan. Mokotjo begon zijn carrière in Nederland bij Feyenoord, maar daar kwam hij niet aan de bak. Via Excelsior kwam hij terecht bij PEC Zwolle, waar hij een ijzersterk seizoen afwerkte.

In augustus 2014 stapte Mokotjo over naar FC Twente, maar daar was hij minder bepalend dan dat hij was in Zwolle. De 24-jarige Mokotjo is international van Zuid-Afrika, hij speelde drie interlands voor zijn land. Onlangs werd al bekend dat het financieel noodlijdende FC Twente een verkoop van spelers bij het juiste bedrag niet in de weg zal staan. Met Mokotjo lijkt de uittocht dus te beginnen; ook Hakim Ziyech wordt in verband gebracht met een transfer.

Update 1 juni 20.10 uur - Mokotjo heeft Nederlands paspoort nodig voor werkvergunning
Kamohelo Mokotjo staat dicht bij een transfer naar Brentord. De middenvelder hoeft alleen nog een werkvergunning te verkrijgen en volgens Leon ten Voorde, verslaggever van TC Tubantia, wil de Zuid-Afrikaan een Nederlands paspoort bemachtigen. Alleen dan komt hij in aanmerking voor een vergunning om in Engeland aan de slag te gaan, zo schrijft de journalist op Twitter.

Bezig met laden …