voetbalzone

Update: Moniz aangesteld als nieuwe trainer van Notts County

Erik van Dam07 apr 2015, 16:53
Laatst bijgewerkt: 07 apr 2015, 16:53
Advertentie

Ricardo Moniz gaat mogelijk aan de slag als trainer in Engeland. De vijftigjarige Nederlander stond de laatste jaren op eigen benen bij Red Bull Salzburg, Ferencváros, Lechia Gdánsk en 1860 München en is volgens de Nottingham Post nu in een vergevorderd stadium aanbeland in de gesprekken met Notts County. Die club maakt een moeilijk seizoen door en staat twintigste in de League One, het derde profniveau in Engeland.

voetbalzone

Moniz zou Shaun Derry moeten opvolgen, die een week geleden werd ontslagen na een dienstverband van anderhalf jaar. Op dit moment staan Paul Hart en Mick Halsell voor de groep, als interim-trainers. Notts wil echter graag dat iemand anders het seizoen afmaakt en denkt dat Moniz daarvoor de geschikte man is. Mogelijk komt er maandag nog witte rook vanuit de club, dat Moniz de nieuwe trainer wordt.

Hij zou de eerste Nederlander ooit zijn in de technische staf van Notts County. Moniz deed in het verleden al ervaring op in Engeland: hij werkte van 2005 tot 2008 onder Martin Jol als hulptrainer bij Tottenham Hotspur; later werkte hij weer met Jol, toen bij Hamburger SV. Moniz was ook assistent bij Feyenoord en coach van Jong PSV. Afgelopen vrijdag schreef Jutarnji List nog dat Moniz trainer zou worden van Hajduk Split.

Update 31 maart 19.50 uur - Moniz ziet om privéredenen af van baan in Engeland
Ricardo Moniz wordt niet de nieuwe manager van Notts County. De club uit de League One meldt dinsdagavond via de officiële kanalen dat de vijftigjarige Nederlander vanwege ‘onvoorziene familieomstandigheden’ niet kan ingaan op de aanbieding. “Kort voordat hij naar Engeland wilde vertrekken om de deal af te ronden, moest Moniz om privéredenen noodgedwongen in Nederland blijven”, zo meldt de club in een communiqué.

Update 7 april 13.10 uur - Moniz lijkt toch 'ja' te zeggen tegen baan in Engeland
Een week geleden liet Notts County weten dat Ricardo Moniz vanwege ‘onvoorziene familieomstandigheden’ niet de nieuwe trainer zou worden. Hij moest om privéredenen in Nederland blijven en daarom zou de club hem niet aan kunnen stellen. Sky Sports bericht nu echter dat Notts alsnog met de vijftigjarige trainer in zee zal gaan. Er wordt op korte termijn bevestiging verwacht. Moniz' laatste baan was in Duitsland, bij 1860 München.

Update 7 april 16.53 uur - Moniz aangesteld als nieuwe trainer van Notts County
Ricardo Moniz is aangesteld als de nieuwe trainer van Notts County, dat derde van onderen staat in de Engelse League One. De club maakt dinsdagmiddag via de officiële kanalen kenbaar dat de vijftigjarige Nederlander het vanaf nu voor het zeggen heeft. In eerste instantie ging de aanstelling 'door onvoorziene familieomstandigheden' niet door, maar na gesprekken met zijn gezin en met de club is het er toch van gekomen. Moniz deed in het verleden al ervaring op in Engeland: hij werkte van 2005 tot 2008 onder Martin Jol als hulptrainer bij Tottenham Hotspur.

Bezig met laden …