voetbalzone

Update: Moyes moet uitspraken bekopen met boete van bijna 10.000 euro

Bart Kruyt17 jan 2014, 15:35
Laatst bijgewerkt: 17 jan 2014, 15:35
Advertentie

Het nieuwe kalenderjaar is dramatisch begonnen voor Manchester United. De regerend landskampioen verloor in de competitie van Tottenham Hotspur, werd in de FA Cup uitgeschakeld door Swansea City en ging woensdag in de Capital One Cup onderuit tegen Sunderland. De laatste keer dat United de eerste drie duels van een nieuw jaar verloor, was in 1932.

voetbalzone

David Moyes staat onder druk en wees na de nederlaag in het Stadium of Light naar de arbitrage. "We spelen op het moment tegen onze tegenstander en de scheidsrechters", bromde de coach. "Misschien moet ik maar begrijpen dat dit gebeurt bij Manchester United. Bij de openingsgoal dacht ik dat wij een vrije trap meekregen, ik kon gewoon niet geloven dat de vrije trap naar Sunderland ging. We moeten er maar gewoon om lachen."

Sir Alex Ferguson en Bobby Charlton zaten op de tribune en werden na het laatste fluitsignaal gefilmd, toen zij duidelijk met de hoofden zaten te schudden. "Of het een probleem is dat Ferguson steeds bij de wedstrijden is? Nee, ik zie hem als een geweldig klankbord, net als Charlton", benadrukte Moyes. United speelt zaterdag in de competitie weer tegen Swansea City.

Update 10 januari 17.20 uur - Engelse voetbalbond besluit om kritische Moyes te vervolgen
David Moyes moet vrezen voor een boete of misschien zelfs een schorsing. De Engelse voetbalbond FA maakt vrijdag bekend dat het een onderzoek is gestart naar de manager van Manchester United, die zich deze week kritisch uitliet over scheidsrechter Andre Marriner. De arbiter had de leiding bij het bekerduel tussen United en Sunderland in het Stadium of Light. Moyes heeft tot 15 januari de tijd om te reageren.

Update 17 januari 16.35 uur - Moyes moet uitspraken bekopen met boete van bijna 10.000 euro
Manchester United-manager David Moyes liet zich kritisch uit over scheidsrechter Andre Marriner en de Engelse voetbalbond FA kondigde aan een onderzoek te doen naar de uitspraken van Moyes. Het onderzoek is inmiddels afgerond en Moyes heeft een boete van omgerekend 9.600 euro gekregen, meldt persbureau Reuters.

Bezig met laden …