voetbalzone

Update: Mulder en Cissé maken ‘gretige indruk’ bij terugkeer op training

Thijs Post29 nov 2012, 13:01
Laatst bijgewerkt: 29 nov 2012, 13:01
Advertentie

Ruben Schaken was zondag belangrijk voor Feyenoord door in Alkmaar het tweede doelpunt tegen AZ (0-2) voor zijn rekening te nemen. Of de tweevoudig international van het Nederlands elftal zaterdag ook in de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk aan de aftrap kan staan is nog maar de vraag. Schaken liep een dag na de confrontatie met AZ een blessure op tijdens de training.

/

Bij een onschuldige rondo zette Kelvin Leerdam, die zijn contract bij Feyenoord weigert te verlengen en sindsdien door trainer Ronald Koeman buiten de basis wordt gelaten, een tackle in op de buitenspeler. Die liep daarbij een diepe vleeswond op net onder zijn knie, zo meldt Voetbal International.

De dertigjarige aanvaller, die naar verluidt even zijn bewustzijn kwijtraakte, werd direct naar het ziekenhuis gebracht, waar hij nader onderzocht zal worden. Schaken kwam dit seizoen in competitieverband dertien keer binnen de lijnen voor Feyenoord, waarvan elf keer als basisspeler.

Update 14.05 uur - Schaken: ‘Als het goed is komt het weekend niet in gevaar’
Het heeft er alle schijn van dat Ruben Schaken zaterdag gewoon inzetbaar is als Feyenoord het opneemt tegen RKC Waalwijk. De buitenaanvaller werd maandag op de training geraakt door Kelvin Leerdam, maar de schade bleek mee te vallen. “Het was een harde tackle vanaf de zijkant”, zegt Schaken tegen Voetbal International. “Ik had veel pijn, dus de medische staf bracht me met de auto naar De Kuip. De schade valt mee: een schaafwond van twee noppen. Als het goed is komt het weekend niet in gevaar.”

Update 28 november 16.10 uur - Schaken keert terug op trainingsveld en is inzetbaar tegen RKC
Feyenoord-trainer Ronald Koeman kan zaterdag ‘gewoon’ een beroep doen op Ruben Schaken, als de Rotterdammers het in eigen huis opnemen tegen RKC Waalwijk. De vleugelaanvaller raakte maandag geblesseerd en werd zelfs naar het ziekenhuis vervoerd, maar de ernst van de kwetsuur bleek mee te vallen. Woensdag keerde Schaken alweer terug op het trainingsveld, en RTV Rijnmond meldt dat de Oranje-international mee zal kunnen spelen tegen RKC.

Update 29 november 14.01 uur - Mulder en Cissé maken ‘gretige indruk’ bij terugkeer op training
Naast Ruben Schaken zijn ook Erwin Mulder en Sekou Cissé teruggekeerd op het trainingsveld van Feyenoord. Het tweetal trainde donderdagochtend volledig mee met de selectie, zo meldt de club uit Rotterdam via de officiële kanalen. Mulder kampte met klachten aan zijn voet, terrwijl Cissé last had van een hamstringblessure. Het duo maakte volgens Feyenoord ‘een gretige indruk’.

Bezig met laden …