voetbalzone

Update: Muntari mag bij Ghanese selectie blijven

Peter Nusselder21 jun 2010, 18:22
Laatst bijgewerkt: 21 jun 2010, 18:22
Advertentie

Volgens Kicker is Sulley Muntari uit de selectie van Ghana gegooid. De middenvelder van Internazionale zou bondscoach Milovan Rajevac beledigd hebben, waarop deze de 25-jarige middenvelder wegstuurde. Muntari was het niet eens met zijn rol binnen het Ghanese team en mocht in de eerste twee groepsduels niet in de basis starten.

/

Het is niet de eerste keer dat Muntari en Rajevac een aanvaring hebben. In januari werd de speler van Inter om disciplinaire redenen al buiten de selectie voor het toernooi om de Afrika Cup gehouden. Alhoewel speler en trainer hun ruzie hadden bijgelegd, lijkt de relatie toch niet zo goed als werd vermoed.

Muntari zou al de tweede speler op dit WK zijn die wordt weggestuurd. Afgelopen weekend overkwam dit Nicolas Anelka ook al. De Franse aanvaller van Chelsea werd uit de selectie van Les Bleus gegooid door bondscoach Raymond Domenech. Frankrijk presteert tot op heden teleurstellend en heeft na twee duels één punt.

Update 16:04 uur - Muntari biedt excuses aan en hoopt te mogen blijven
Sulley Muntari houdt hoop dat hij bij de Ghanese selectie in Zuid-Afrika mag blijven. De Ghanese bond maakt maandag bekend dat de middenvelder zijn excuses heeft aangeboden voor de beledigende woorden richting bondscoach Milovan Rajevac.

“Muntari is bestraft voor zijn gedrag en heeft zijn verontschuldigingen aangeboden aan de technische staf en de spelersgroep. Ook heeft hij zijn loyaliteit aan de ploeg uitgesproken en bereid klaar te zijn om in actie te komen.” Of Muntari ook daadwerkelijk terugkeert, is nog onduidelijk.

Update 18:22 uur - Muntari mag bij Ghanese selectie blijven
De Ghanese bond heeft maandag officieel bevestigd dat Sulley Muntari niet naar huis wordt gestuurd. Of de middenvelder ook in actie gaat komen tijdens de belangrijke laatste groepswedstrijd tegen Duitsland (woensdag) is echter nog niet zeker.

Bezig met laden …