voetbalzone

Update: 'Mutu heeft vergeving gevraagd, maar ik kan het niet accepteren'

Daniel Cabot Kerkdijk16 aug 2011, 17:05
Laatst bijgewerkt: 16 aug 2011, 17:05
Advertentie

De laatste jaren verschijnt Adrian Mutu niet meer in het nieuws vanwege zijn voetballende kwaliteiten, maar veelal om zijn gedrag buiten de lijnen. De aanvaller, die tegenwoordig voor Cesena uitkomt, heeft het inmiddels te bont gemaakt bij de nationale ploeg van Roemenië. Hij is levenslang geschorst.

/

Volgens Roemeense media sloop Mutu twee dagen voor de oefeninterland tegen San Marino samen met Gabriel Tamas, verdediger bij West Bromwich Albion, uit het spelershotel in Rimini om in een nachtclub te gaan feesten. "De regels zijn strikt en dat hadden zij moeten weten", benadrukt bondscoach Victor Piturca.

"Ze worden levenslang geschorst", vertelde de keuzeheer na de interland, die met 0-1 werd gewonnen. "Het is jammer want ze hebben beiden veel kwaliteiten." Mutu wilde niet veel kwijt en vindt de schorsing naar eigen zeggen 'overdreven'. Het is naar verluidt echter niet de eerste keer dat de twee op stap gaan.

Update 16 augustus 17:05 uur - 'Mutu heeft vergeving gevraagd, maar ik kan het niet accepteren'
Roemeens bondscoach Victor Piturca lijkt niet van plan Adrian Mutu weer in genade aan te nemen bij de nationale ploeg. Twee dagen voor de interland tegen San Marino sloop de spits met Gabriel Tamas het spelershotel uit om in Rimini te gaan feesten. Piturca schorste ze voor het leven, maar Mutu bood inmiddels zijn verontschuldigingen aan. "Hij belde me zondag om te zeggen dat het hem speet. Maar hoe kan ik hen nu weer in de ploeg halen?", vraagt Piturca zich hardop af. "Ik kan het niet accepteren."

Bezig met laden …