Update: Na eliminatie Marseille opnieuw verrassing in Coupe de France

Bart Kruyt21 mrt 2012, 19:45
Laatst bijgewerkt: 21 mrt 2012, 19:45

Olympique Marseille schakelde in de Champions League Internazionale uit en zit daardoor bij de beste acht van Europa. Dit lijkt de enige reden te zijn dat Didier Deschamps zijn baan nog heeft, want verder gaat het erg slecht met L'OM. De Franse topclub is na vijf nederlagen op rij afgezakt naar de negende plaats in de Ligue 1 en blameerde zichzelf dinsdag in de Coupe de France.

/

Marseille hoopte ten koste van Quevilly de halve finale van het Franse bekertoernooi te kunnen halen, maar werd in de verlenging uitgeschakeld door de derdedivisionist. Quevilly kwam twee keer op voorsprong, in de reguliere speeltijd en in verlenging, maar dankzij doelpunten van Loic Remy werd daar ook tweemaal wat aan gedaan. De derde klap kwam Marseille niet meer te boven.

Op het moment dat het erop leek dat strafschoppen een winnaar moesten bepalen, trok Quevilly alsnog aan het langste eind. John-Christophe Ayina kroonde zich met een doelpunt in de 119e minuut tot matchwinner: hij profiteerde van een blunder van Gennaro Bracigliano, die in de Champions League tegen Bayern München ook de geschorste Steve Mandanda moet vervangen. De fans van Marseille houden hun hart vast.

Update 21 maart 20:45 uur - Na eliminatie Marseille opnieuw verrassing in Coupe de France
De halve finales van de Coupe de France beloven opmerkelijke wedstrijden te worden. Derdedivisionist Quevilly schakelde dinsdag Olympique Marseille uit en een dag later sneuvelde Montpellier, door met 1-0 te verliezen bij Gazelec Ajaccio. Een kwartier voor tijd maakte Yohan Bocognano het enige doelpunt van de wedstrijd, door uit een corner binnen te schieten. Montpellier, de huidige nummer twee van de Ligue 1, wist zich niet meer terug te knokken tegen de derdedivisionist.