voetbalzone

Update: NAC en Red Bull Salzburg akkoord over verhuur Leonardo

Matthijs van Laar24 jun 2011, 21:31
Laatst bijgewerkt: 24 jun 2011, 21:31
Advertentie

Leonardo lijkt op zijn wenken bediend te gaan worden. De Braziliaanse aanvaller van NAC Breda gaf donderdag nog te kennen dat hij Nederland beu is, en die mededeling blijkt niet aan dovemansoren gericht te zijn geweest. Volgens NUsport staat de 28-jarige Leonardo op het punt zijn toekomst te gaan verbinden aan Red Bull Salzburg, waar hij een huurovereenkomst zal ondertekenen.

/

In Oostenrijk krijgt de oud-speler van Feyenoord en Ajax te maken met trainer Ricardo Moniz, die hij nog kent uit de jeugd van Feyenoord. De inmenging van Red Bull Salzburg komt zeer gelegen voor NAC, dat de dure Leonardo al meerdere malen de wacht aanzegde en hoopte op een vertrek. Technisch directeur Jeffrey van As gaf dit recentelijk zelfs toe.

Mocht de deal doorgang vinden, dan is dat voor het eerst dat Leonardo als voetballer buiten Nederland aan de slag gaat. De pingelaar debuteerde als zeventienjarig toptalent in de hoofdmacht van Feyenoord, maar wist de hoge verwachtingen nooit in te lossen. Via NAC en vervolgens Ajax kwam hij in 2009 wederom in Breda terecht. Zijn contract loopt nog twee jaar door.

Update 21:31 uur - NAC en Red Bull Salzburg akkoord over verhuur Leonardo
Leonardo laat NAC Breda achter zich en trekt tijdelijk naar Red Bull Salzburg. Jeffrey van As, technisch directeur van de Brabanders, bevestigt tegenover BN/De Stem dat de clubs het eens zijn geworden over een verhuur van de Braziliaanse aanvaller. Leonardo is nog wel met die Rote Bullen in gesprek over de arbeidsvoorwaarden. De aanvaller was een grootverdiener in het Rat Verlegh Stadion, daar hij inclusief tekengeld ruim vier ton per jaar verdiende.

Bezig met laden …